Cele mai bune clatite cu cartofi
Cuprins
Clatitele sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi, indiferent de umplutura pe care o au. Uneori, ele pot fi savurate si sub forma unei gustari sarate, daca in loc de ciocolata, dulceata sau inghetata se folosesc ciupercile, branza sau, de ce nu, carnea preparata in prealabil. De aceasta data, insa, iti vom prezenta o reteta deosebita, originara din Germania, care te va face sa privesti acest preparat cu alti ochi.
Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum se pregatesc cele mai bune clatite cu cartofi!
Clatitele cu cartofi - o gustare pentru toata ziua
Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste clatite sunt urmatoarele:
- 2 oua;
- 2 linguri de faina;
- un sfert de lingurita de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de sare ;
- 6 cartofi de marime medie, fara coaja si taiati in fasii;
- 120 gr de ceapa taiata fin;
- piper dupa gust;
- 60 ml de ulei.
Clatitele cu cartofi se prepara astfel:
Intr-un bol, bate ouale si apoi adauga faina, praful de copt, sarea, piperul, cartofii si ceapa tocata. Amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena. Apoi, pune uleiul in tigaie si lasa-l sa se incinga. Folosind un polonic, pune portii de aluat la prajit, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta dupa 2-3 minute, astfel incat sa obtii niste clatite rumene si apetisante.
Pofta buna!
Dupa cum ai observat, clatitele cu cartofi sunt usor de preparat, asa ca ele pot deveni gustarea preferata a tuturor membrilor familiei. In plus, daca adaugi cateva feliute de branza, le poti servi la micul dejun, ele devenind un fel de mancare satios.