Ma certo, questa e cea mai sigura reteta de blat de pizza!
Cuprins
Pizza este cu siguranta unul dintre exporturile cele mai de succes ale Italiei. Pe cat este de savuroasa, pe atat este de usoara si versatila, asa ca este firesc sa-ti prezint astazi reteta de blat pizza cu ajutorul careia nu poti da gres! Squisito!
Reteta: aluat de pizza desavarsit
Ingrediente:
1 kg de faina alba sau de tip "00"
o lingura de sare fina
14 g de drojdie uscata
o lingura de zahar
4 linguri de ulei de masline (preferabil extra-virgin)
650 ml apa calduta
Preparare:
Cerne faina si sarea pe o suprafata de lucru curata si fa o scobitura in mijloc. Intr-o cana, amesteca drojdia, zaharul si uleiul de masline cu apa si lasa timp de cateva minute si apoi toarna in scobitura din faina. Folosind o furculita, adauga treptat faina de pe laterale si amestec-o usor in lichid. Continua sa amesteci, punand cantitati tot mai mari de faina si atunci cand incepe sa se inchege, adauga restul de faina cu ajutorul mainilor care au fost presarate in prealabil cu faina. Framanta pana cand obtii un aluat fin, destul de elastic.
Pune mingea de aluat intr-un bol mare cu faina si presara inca putina faina si deasupra. Acopera bolul cu o carpa umeda si pune-o intr-o camera incalzita timp de aproimativ o ora pana cand si-a dublat dimensiunile.
Acum scoate aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l un pic pentru a scoate aerul. Il poti folosi imediat sau il poti pastra la frigider sau in congelator, infasurat in folie de plastic. Daca il folosesti imediat, poti imparti aceasta cantitate de faina in 6-8 mingi mai mici de aluat deoarece poti prepara cam 6-8 pizza de dimensiuni medii. Indiferent daca e din frigider sau proaspat, aluatul trebuie bagat la cuptor cam la 15-20 de minute dupa ce a fost intins ca blat.