Aperitive cu peste pentru un post mai delicios!

Duminică, 07.03.2010

Cuprins

Pestele este unul dintre cele mai utilizate ingrediente in bucatariile lumii, surclasand carnea de pui si pe cea de alte animale. Dar uneori poate fi dificil sa jonglezi cu modalitatile de a-l prepara; de aceea iti propun doua retete simple si usoare de aperitive cu peste din bucataria internationala care te vor uimi si incanta:

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Duminică, 07.03.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Duminică, 07.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Duminică, 07.03.2010

Kebab de peste

Pentru acest delicios aperitiv cu peste, ai nevoie de urmatorele ingrediente:

- 750 g de file de ton, rechin sau halibut (sau un file mai gros de orice alt peste iti place de obicei pregatit pe gratar)
- 4 lamai
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper negru proaspat macinat
- hasmatuchi sau patrunjel proaspat

Pregatire:

1. Taie peste in cuburi cu dimensiuni de 2.5-3 cm. Cu un cutit foarte ascutit sau cu un curatator de legume, taie felii de coaja de la doua dintre lamai, lasand doar partea alba pe lamaie. Taie-le pe celelalte 2 in sferturi/optimi pentru servire si lasa-le deoparte.
2. Cu ajutorul betelor pentru frigarui, alterneaza bucatile de peste cu cele de coaja de lamaie. Aranjeaza pe o farfurie si presara cu ulei de masline, sare si piper.
3. Aprinde gratarul si lasa-l pana ajunge la o temperatura medie, ideala pentru frigarui. Rumeneste kebabul, intorcandu-l des, timp de 10 minute. 

Serveste cu bucati de lamaie si hasmatuchi sau patrunjel proaspat!

Salata nicoise

Pentru acest aperitiv cu peste delicios, ideal daca vrei ca in acest post macar sa renunti la consumul de carne, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 cutii de ton scurse de ulei/apa
- 12 felii mai groase de salata, in forma de caus
- 2 oua fierte tari, taiete in bucatele
- parmezan ras
- dressing Caesar din comert
- piper negru

Preparea este incredibil de simpla: marunteste tonul. Pune ton pe fiecare frunza de salata. Finalizeaza cu bucati de oua si cateva linguri de parmezan ras. Stropeste cu dressing si presara piper negru. Et voila!

Aceste retete de aperitive cu peste au o puternica influenta occidentala (salata nicoise) dar si orientala (kebabul de peste) care iti demonstreaza ca pana si pestele poate fi reinterpretat si gatit astfel incat sa nu te plictisesti niciodata. Aperitivele cu peste sunt sanatoase si reprezinta o delicatesa permisa in fiecare post, asa ca lasa-ti imaginatia sa creeze noi retete apetisante!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe