Incearca o reteta gustoasa de placinta cu carne!

Vineri, 18.09.2015

Cuprins

Placinta cu carne poate constitui o cina rapida, un mic dejun satios, alaturi de un pahar de iaurt, dar si un pranz lipsit de complicatii. Tocmai versatilitatea ei o transforma intr-o reteta pe care trebuie sa o incluzi in caietul tau cu bunatati. Versatilitatea si gustul deosebit, suculent si delicios!

Invata cum sa prepari o placinta cu carne, intr-o reteta inspirata de bucataria franceza!

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 18.09.2015
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 18.09.2015

Cum sa pregatesti placinta cu carne

Daca te-ai indragostit de gustarile de acest gen servite la patiserii si arzi de nerabdare sa le incerci si tu, acasa, placinta cu carne este un must. Este o reteta de dificultate medie, pentru care nu vei trebalui din greu in bucatarie, dar cu rezultate deosebite.



De ce ai nevoie pentru o placinta cu carne de inspiratie frantuzeasca:


- 1-2 cartofi medii, curatati
- 250g de carne de vita tocata
- 250g de carne de porc tocata
- 2-3 catei de usturoi, maruntiti
- ½-1 ceapa taiata
-1/4 cana de apa
- ½-1 lingurita de mustar pudra
- ½-1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de sare
- piper negru dupa gust
- piper rosu dupa gust
- 2 foi de dafin
- maghiran
- 1 pachet foietaj
- 1 pachet hartie de copt
- optional: cateva linguri de faina

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade si apuca-te sa fierbi cartoful/cartofii, pana ce devin moi. Marunteste-i ca pentru piure si lasa-i deoparte.

Intre timp, incepe sa pregatesti mixul delicios de carne, protagonist eroic al placintei. Amesteca intr-un bol carnea tocata de porc si de vita si adauga usturoiul, ceapa si apa. Asezoneaza cu mustarul pudra si condimentele (sarea, piperul, cimbrul, maghiranul si foile de dafin). Poti creste cantitatile, daca iti doresti un preparat mai gustos si mai condimentat. La fel, iti sta la indemana sa intensifici consistenta aluatului adaugand un pic de faina in acest mix; totul tine de cum iti place sa iti servesti placinta cu carne!

Pune aceasta compozitie la foc mediu, amestecand continuu, astfel incat savorile sa se intrepatrunda. Adauga cartoful maruntit si gata este umplutura ta delicioasa pentru placinta cu carne.

Inveleste tava in hartie de copt si intinde o foaie din foietaj. Umple-o cu mixul de carne si acoper-o cu a doua, avand grija sa tasezi la capete cu furculita si sa indepartezi orice exces.

Coace in cuptorul preincalzit pentru circa o jumatate de ora, pana ce placinta ta cu carne devine rumena si apetisanta.

Serveste placinta cu carne proaspata sau fa-ti provizii pentru mic dejunuri pline de rasfat!

Pofta buna!

Surse foto: dishmaps.com, grit.com

 

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe