Orneaza-ti platourile cu aperitive reci
Cuprins
- Aperitiv din branza de burduf
- Ingrediente aperitiv rece:
- Mod de preparare a aperitivului rece:
- Aperitiv de primavara
- Ingrediente pentru 2 platouri reci:
- Mod de preparare al aperitivului rece:
Cand ma gandesc la aperitive, ma gandesc la inceputul unei petreceri sau a unei mese in familie. Este foarte important sa avem multa imaginatie, astfel incat sa oferim invitatilor o diversitate de platouri reci. Eu astazi o sa vin cu niste idei pentru tine, retete care se prepara rapid si au impact asupra invitatilor. Te invit sa incepi pregatirea platourilor cu urmatoarele aperitive reci:
Aperitiv din branza de burduf
Ingrediente aperitiv rece:
- ½ kg branza sau cas de oaie proaspat- 75 ml bere
- 100 ml smantana
- 4 - 5 sardele
- chimen
- ceapa
- sare
Mod de preparare a aperitivului rece:
Maruntesti branza cu furculita. Adaugi si berea, smantana, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa. Amesteci bine compozitia si sarezi dupa gust.
Compozitia trebuie sa o servesti in aceeasi zi, aranjata pe platou si o ornezi cu masline si gogosari.
Aperitiv de primavara
Ingrediente pentru 2 platouri reci:
- mini cornuri fara zahar
- sardele in ulei
- 50 g salam
- sunca
- 8 ridichi rosii de luna
- 5 masline
- 2 capatani de salata verde
Mod de preparare al aperitivului rece:
Garnisesti 2 platouri, pe margine, cu frunze de salata, bine spalate. Tai cornurile pe jumatate si le ungi cu untul frecat pana se inmoaie, condimentat cu pasta ansoa sau cu 1 - 2 sardele zdrobite bine in unt si cu putin din uleiul in care s-au aflat. Adaugi sare dupa gust. Le asezi pe platou unele langa altele. Peste unt asezi cate o bucatica de sardea si una de sunca, iar deasupra lor cate o felie de ridiche, bine spalata, dar necuratata, pe care o pui cu coaja rosie in sus, iar alaturi pui o frunza de salata. Ornezi cornul deasupra cu o bucatica de maslina.
Astfel, ai obtinut doua platouri de aperitive reci intr-un timp foarte scurt.