Pufuleti de casa dulci-sarati cu o crusta crocanta delicioasa
Miercuri, 02.09.2015
Cuprins
Esti innebunita dupa pufuleti, dar dezamagita de aromele din comert? Iti spunem cum sa-i revolutionezi dupa o reteta ingenioasa de pufuleti de casa cu o crusta cu gust de caramel si o combinatie de dulce si sarat care-ti va face fericite papilele gustative.
Vezi si
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean |
Miercuri, 02.09.2015
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu |
Miercuri, 02.09.2015
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean |
Miercuri, 02.09.2015
Pufuleti de casa caramelizati
Ai nevoie de:
225 g de pufuleti (fie ca-i gasesti sub denumirea de „saltareti" sau un alt nume trasnit, pufuleti precum cei din imaginile de mai jos sunt in orice supermarket)
200 g de unt (nu e o reteta dietetica!)
3 linguri de apa
2 linguri de sirop de porumb (daca nu gasesti sirop de porumb, poti folosi miere, melasa sau sirop de artar)
200 g de zahar
Mod de preparare:
Pune pufuletii intr-un bol mare, cel mai mare pe care-l gasesti. Sau ii poti intinde intr-o tava, pentru a distribui mai usor si uniform topping-ul.
Topeste untul intr-o cratita.
Adauga cele 3 linguri de apa, siropul de porumb si zaharul.
Amesteca incontinuu ingredientele pe flacara mica spre medie pana ce siropul capata o culoare aurie. Va dura aproximativ 8-10 minute.
Toarna topping-ul peste pufuleti si amesteca-i bine, pana ce sunt toti „imbracati" in crusta delicioasa.
Imprastie pufuletii pe doua tavi sau pe hartie de copt intr-un singur strat si lasa-i sa se raceasca. Va dura aproximativ 10 minute pana ce crusta se va intari.
Pune pufuletii in boluri (de ce dimensiuni si forme doresti) si serveste-i! Ce nu se mananca (desi e greu de crezut ca va mai ramane ceva) poate fi pastrat in cutiute de plastic, cu capac.
Asta e tot! Pofta mare si spor la rontait!
Sursa reteta / foto: jamiecooksitup.net