Vrei sa incerci un aperitiv delicios?

Miercuri, 31.03.2010

Cuprins

Cand te apuci sa prepari un aperitiv, probabil te gandesti: sa fie gustos, sa il prepari repede si sa arate bine. In acest caz, eu iti propun sa prepari niste tarte. Iata cea mai simpla reteta de tarte aperitiv.

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010

Ingrediente pentru tarta aperitiv:

- 400 g aluat de foietaj
- 250 g cascaval ras
- 1 ardei rosu gras
- 300 g sunca presata
- 150 g masline fara samburi
- 15 linguri smantana
- 4 oua

Cum prepari aceste tarte aperitiv?

Aluatul, care s-a aflat la congelator, il scoti si il lasi sa se dezghete. Dupa ce s-a dezghetat, il tai in patratele cu latura de 12 cm. Ai nevoie de o tava de briose, ca sa asezi patratelele de aluat. Tapetezi toate formele.

Tai in cubulete sunca presata si ardeiul gras. Maslinele le tai feliute, iar cascavalul il dai pe razatoarea cu gauri mari.

Pui peste fiecare patratel de aluat putin cascaval, apoi putina sunca presata, cateva feliute de masline, iar la sfarsit ardeiul gras.

Intr-un bol, pui smantana si ouale si amesteci bine. Din aceast preparat torni cate 4 linguri in fiecare forma de briosa.

Pui tava in cuptorul incins, pentru 20 - 30 minute. Daca compozitia este inchegata, iar aluatul este rumenit, inseamna ca tartele sunt gata.

Aceste tarte aperitiv poti sa le consumi atat reci, cat si calde.

Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe