Avocado murat: preparatul delicios de încercat neapărat

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Calorii:
100
Vineri, 14.06.2019

Caracteristici

Ne-am obișnuit să mâncăm avocado în stare crudă, fie așa, de sine stătător, cu lingura, fie în combinație cu diferite salate delicioase și sandviciuri hrănitoare. Dar ce ai zice să îl transformăm un pic pe acest fruct delicios și plin plin de grăsimi sănătoase? Prepară avocado murat, după cea mai simplă rețetă!

Sfat: Pentru această rețetă, trebuie să se utilizeze fructe de avocado care nu sunt prea coapte, deoarece prin murare se înmoaie.

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 14.06.2019

Ingrediente necesare pentru avocado murat:

  • 1/2 ceașcă de oțet alb distilat sau oțet de cidru
  • 1-2 fructe de avocado foarte tari, tăiate felii
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de semințe de muștar galben, întreg
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1 ardei iute mediu (opțional)

Cum se prepară avocado murat

  1. Se amestecă împreună oțetul, 1/2 cană de apă, sarea, semințele de muștar, zahărul, piperul și ardeiul iute (cine dorește) într-un vas de gătit de dimensiuni mijlocii din inox, din sticlă sau emailat.
  2. Se pune amestecul să fiarbă la un foc mediu, amestecând, până când zahărul și sarea se dizolvă, apoi se lasă să se răcească, la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute.
  3. Se pun feliile de avocado într-un borcan de 0,5 litri și se umple borcanul cu soluția salină răcită.
  4. Se lasă la rece timp de cel puțin o oră, după care conținutul poate fi consumat timp de aproape o lună.

Informații nutriționale pentru o porție 

- calorii - 82
- grăsimi - 7 grame
- grăsimi saturate - 1 gram
- fibre - 3 grame
- proteine - 1 gram
- carbohidrați - 4 gram 
- sodiu -124 de miligrame
- calciu - 7 miligrame

Surse foto: Youtube

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Ce nuanta de oja a sezonului ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe