Budincă de orez cu căpșune: o rețetă perfectă pentru vara aceasta
Cuprins
Caracteristici
Vara este sezonul căpșunelor, așa că le poți folosi pentru prepararea deserturilor delicioase.
Iată o rețetă de budincă de orez cu căpșune, ideală pentru perioada verii!
Rețetă de budincă de orez cu căpșune
Ingrediente:
- 225 de grame de căpșune feliate
- 500 de grame de orez
- 3-4 linguri de orez brun
- lapte
- unt pentru uns tava
- budincă de vanilie
- 4 ouă
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
- Orezul se spală bine și se pune la fiert în lapte cu un praf de sare. Se fierbe până se leagă, aproximativ 15 minute, se amestecă în mod constant, apoi se lasă la răcit.
- Taie căpșunele cubulețe, iar după ce s-a răcit orezul, adaugă gălbenușurile și praful de budincă.
- Albușurile se bat spumă cu zahărul brun, apoi se încorporează ușor cu orezul.
- Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet se toarnă compoziția cu orez, iar căpșunele se presară deasupra.
- Se coace la foc mic 30-40 de minute.
Surse foto: iStock, Pixabay