Cartofi umpluți, la cuptor, cu brânză și ceapă! Un deliciu de gustare

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Marţi, 29.10.2019

Caracteristici

Această rețetă simplă de cartofi umpluți, la cuptor, cu brânză și ceapă va deveni preferata întregii familii. Sunt delicioși și pot fi serviți la cină, ca fel principal, sau la prânz, ca garnitură, alături de o friptură suculentă.

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 29.10.2019
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Marţi, 29.10.2019

Ingrediente pentru 4 porții de cartofi umpluți:

  • 4 cartofi medii, spălați bine
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • ½ de cană de brânză cheddar, răzuită
  • ½ de cană de boabe de porumb la cutie
  • ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt
  • 2 linguri de smântână light
  • 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine

Cartofi umpluți: mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.
  2. Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.
  3. Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.
  4. Așază amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.
  5. Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.
Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce gustare nocturnă îți descrie cel mai bine personalitatea?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe