O alta reteta ruseasca de bors de sfecla rosie - vegetarian, usor si delicios de apetisant
Cuprins
Rusii ne surprind din nou si de aceasta data cu o reteta de bors de sfecla rosie. Credeai ca e tipic romanesc? Nu stiu daca a fost importat sau nu de la fostii nostri tovarasi in comunism, dar cert este ca este inca din acele retete vegetariene care te fac, chiar daca macar de o secunda, sa te intrebi de ce simteai mereu nevoia de carne?Asadar, rasfata-te cu acest bors cu sfecla simplu, usor si apetisant din punct de vedere estetic:
Bors de sfecla rosie, adus direct din Rusia
Ingrediente:
- 2 cani de sfecle feliate sau taiate cubulete |
Preparare:
Amesteca sfecla, zaharul, sarea, piperul si scortisoara, daca te-ai decis s-o folosesti.
Da in clocot si apoi lasa sa fiarba la foc mic timp de 12 minute.
Adauga borsul sau otetul si da din nou in clocot.
In fiecare farfurie, pune un ou batut bine - nu-ti fa griji, un polonic de bors cu sfecla clocotit va gati instantaneu oul.
Pune un polonic de zeama de bors de sfecla rosie, amestecand bine. Adauga si bucatile de sfecla si poti pune in varf smantana si un pic de patrunjel; unii pun chiar bucatele de cartof fiert tare.
Te-ai convins de savoarea acestui bors de sfecla rosie? Fie ca ii adagi carne sau variezi ingredientele in functie de preferinte, prepara aceasta reteta ruseasca traditionala de bors cu sfecla pentru un pic de savoare est-europeana. |