Invata sa gatesti un bors de fasole ca in bucataria asiatica

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Fierbere
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 25.04.2018

Cuprins

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 25.04.2018
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.04.2018
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.04.2018

Caracteristici

Cine ar fi crezut ca uneori, chiar si un banal bors de fasole ar putea devin o delicatesa? Ei bine, se poate. Mai ales atunci cand vrei sa gatesti un bors din boabe de fasole negre. Si daca iti iei ca model bucataria asiatica, nu se poate sa nu sfarsesti prin a pregati o capodopera culinara.

Ingrediente pentru bors de fasole asiatic:

  • 100 gr boabe de fasole neagra;
  • 150 gr carne de porc afumata;
  • 1 l de apa;
  • 1 ceapa mica toccata;
  • 1 morcov ras;
  • Patrunjel proaspat tocat;
  • Sare, piper;
  • bors;

Mod de preparare:

  1. Pune apa la fiert intr-o oala. Cand este aproape de fierbere, pune si carnea si lasa apa sa fiarba in continuare. Este important ca, pe masura ce fierbe carnea sa spumezi constant.
  2. Adauga boabele de fasole neagra si lasa-le sa fiarba in apa timp de 2 minute.  In timp, este bine sa reduci focul treptat, dar astfel incat fasolea sa fie fiarta pana cand ai adus focul la minim.
  3. Adauga zarzavatul si continua sa lasi supa pe foc pana cand apa scade la jumatate. Intr-un bol se face un rantas din faina cu putin apa si ulei pe care sa il adaugi in supa odata cu borsul. Nu exista o cantitate anume de bors pe care trebuie sa o pui in supa ta. Este important sa potrivesti gustul dupa preferintele tale.
  4. Cand toate ingredientele au fost adaugate, lasa borsul sa fiarba pentru inca 2 ore, pentru ca boabele sa fie patrunse foarte bine, adaugand apa pe masura ce scade. Potriveste de sare si piper, iar la sfarsit, presara patrunjel proaspat tocat pentru a ii da o aroma aparte.

Borsul de fasole poate fi servit atat cald cat si rece, iar daca temperaturile de afara sunt mai mari decat ti-ai dori, un bors din boabe de fasole neagra este exact ce iti trebuie pentru a te racori. Daca nu esti o persoana mofturoasa si savurezi o portie de bors de fasole cu ceapa uscata, este si mai bine.

 

Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
Cat de bine gatesti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe