Ciorba de galuste, primul pas in a deveni o maestra culinara!
Cuprins
Caracteristici
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Ciorba de galuste este o reteta globala, dar reteta romaneasca de ciorba de galuste este diferita prin delicatetea si consistenta galustelor si prin larga varietate de ingrediente.
Incearca aceasta reteta pentru a te convinge si a o compara cu clasicele "dumplings" americane:
O ciorba de galuste delicioasa
Ingrediente pentru ciorba de galuste:
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 ardel gras
- 1 radacina de telina medie
- 1.5 l de suc de rosii
- 3 l de apa
- o legatura de patrunjel
- 2 linguri de bulion
- sare si piper dupa gust
Pentru galuste:
- 2 oua
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 9-10 linguri de gris
- 2-3 linguri de ulei vegetal
Preparare:
1. Curata si spala legumele si apoi toaca-le in bucati de dimensiuni medii.
2. Pune legumele la fiert intr-o oala adanca impreuna cu cei 3l de apa, adaugand sare si piper dupa gust.
3. Cand legumele s-au fiert, adauga sucul de rosii, amestecat cu bulionul si continua sa fierbi.
4. Pentru galuste: separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma si freaca separat galbenusurile cu uleiul; adauga apoi la albusuri. Omogenizeaza amestecul si apoi adauga in ploaie grisul amestecat cu bicarbonatul de sodiu.
5. Pentru a adauga galustele, opreste procesul de fierbere al ciorbei reducand flacara si adaugand un pahar de apa rece. Cu ajutorul unei lingurite inmuiate in apa, pune cate o galusca in ciorba pana cand ai consumat tot aluatul.
6. Galustele se fierb de obicei in 20 de minute. Asa ca lasa din nou ciorba sa fiarba si gusta din cand in cand pentru a vedea daca galustele sunt gata.
7. La final, adauga patrunjel si ciorba de galuste este gata!
Ciorba de galuste este un delicios fel intai, ideal pentru o simfonie de arome; consistenta galustelor se imbina perfect cu gustul acrisor si usor al ciorbei si cu savoarea legumelor.