Ciorba de linte? Un rasfat sanatos, gustos si de post!
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Probabil una dintre cele mai sanatoase si mai usor de facut ciorbe de post! Fa-o cand vrei sa mananci ceva usor dar satios!
Lintea nu este foarte cunoscuta la noi si romanii sunt destul de sceptici in a o cumpara. Totusi, trebuie sa stii ca lintea nu are colesterol dar are proteine, mult fier si fosfor. Asa ca ar fi bine sa o introduci in alimentatia ta zilnica. Asa ca iti recomand o ciorba de linte foarte sanatoasa si gustoasa!
Ciorba de linte - Aroma si sanatate!
Ingrediente pentru ciorba linte:
- 300 gr linte
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- ½ radacina de patrunjel
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- cimbru,o legatura de patrunjel, sare, piper
Cum prepari ciorba de linte:
- Daca stii ca urmeaza sa prepari ciorba de linte e bine sa pui lintea cu o seara inainte intr-un castron cu apa rece. A doua zi o pui la scurs!
- Ceapa o tai marunt, morcovii si patrunjelul le dai prin razatoare iar cartofii ii tai cuburi. Intr-o oala pui ulei la incins si calesti ceapa, morcovul si radacina de patrunjel. Pui 3 l de apa si lintea. Le lasi la fiert cam 30 de minute dupa care adaugi cartofii.
- Lasi ciorba la foc mediu pana cand cartofii sunt fierti. Acum adaugi usturoiul taiat felii si bulionul. Mai lasi cam 10 minute pe foc si dupa condimentezi: cimbru, sare si piper, dupa gust. La sfarsit adaugi patrunjel proaspat!
Nu e greu deloc sa gatesti ciorba de linte. Gandeste-te ca e foarte sanatoasa si plina de gust. Mai mult, ciorba de linte poate fi o alegere ideala si pentru cei care sunt vegetarieni sau tin post!