Ciorba de perisoare ca la mama acasa? Iata cea mai simpla reteta de cioba cu perisoare

De Ana Maria Stroe
Luni, 01.03.2010

Cuprins

Cine nu stie ca o ciorba este cea mai sanatoasa mancare dintre toate? Si daca este si o ciorba de perisoare este si sanatoasa si gustoasa. Vrei sa gatesti si tu o ciorba ca cea pe care o mancai atunci cand erai copil? Incerca aceasta reteta de ciorba cu perisoare si vei fi uimita de rezultat.

Pentru reteta noastra de ciorba de perisoare aveti nevoie de: 

  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • ½ telina
  • 1 ardei
  • 1-2 rosii
  • ¼ l zeama de varza, bors sau zeama de lamaie

Ingrediente pentru perisoare: 

  • 150g carne de porc slaba sau amestecata cu vitel
  • 1 lingurita orez
  • 1 ou
  • Sare, piper
  • 1 lingurita ceapa tocata

Cum se prepara ciorba de perisoare

Pentru a pune in practica reteta noastra de ciorba de perisoare trebuie sa incepeti prin a rade morcovul si telina printr-o razatoare cu gauri mari. Se calesc apoi in putin ulei aproximativ doua minute. Se adauga apoi 2 litri de apa si oasele care v-au ramas de la carne. Se fierbe apa cam o jumatate de ora.

Intre timp se prepara perisoarele. Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat. Puteti sa amestecati carnea fie cu o lingurita de ceapa tocata si calita, fie ceapa tocata dar necalita. Se adauga apoi peste carne oul crud si orezul, dupa care se potriveste de sare si piper. Dupa ce amestecati bine compozitia, luati cate o lingurita de carne pe care o puneti in palma udata cu apa rece si dati forma unor bile. Acestea se vor pune in supa care a fiert pentru o jumatate de ora si in care ati adaugat rosiile si ardeiul.

Dup ace ati pus toate perisoarele lasati-le sa fiarba in zeama aproximativ 30 de minute dupa care adaugati borsul sau ce alta acreala doriti, dupa gust. Stingeti focul dupa ce zeama a mai dat de cateva ori in clocot.

La sfarsit se da ciorba de perisoare la o parte de pe foc si de presara deasupra putin patrunjel si leustean tocat.

Cateva trucuri pentru o ciorba de perisoare si mai gustoasa

Daca doriti ca perisoarele sa fie mai aromate, cand adaugati sare si piper in carne, puteti presara si putin cimbru.

De asemenea, cand serviti ciorba de perisoare, puteti adauga si putina smantana.

In cazul in care nu aveti la indeamana borsa sau zeama de varza, puteti folosi sucul de la cateva lamai stoarse sau putin sare de lamaie.

A trecut sezonul rece dar o ciorba de perisoare este intotdeauna binevenita la masa. Si daca va lipseste ciorba pe care o mancati in tinerete cand va gateau parintii sau bunicii, cu siguranta aceasta reteta de ciorba cu perisoare va va reaminti de acel gust.

Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
valentina (anonim)
11 februarie 2012 03:03

mmmmmm

Ne găsești pe