E timpul pentru o fabuloasa reteta de ciorba de pui cu un gust inconfundabil!

Marţi, 16.03.2010

Cuprins

Delicioasa, consistenta dar atat de simpla, ciorba de pui, este un miracol culinar savuros si usor.

Aceasta este clasica reteta: ciorba de pui cu legume si cu un minimum de ingrediente

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 16.03.2010

Ciorba de pui

Ingrediente:

- 1 pui intreg taiat in bucati mari (aripi, copane, etc.)
- 1 lingura de sare
- 1 ceapa
- 2 tulpini de telina
- orice varietate de legume iti place (morcov, cartof, pastai verzi, ardel rosu)
- 1 lingurita de tarhon
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 3 linguri de smantana
- zeama de la o lamaie/otet/250 ml de bors

Preparare:

Acopera puiul cu apa rece intr-un vas adanc, apune sare si lasa sa fiarba. Atunci cand incepe sa se adune spuma, indeparteaz-o cat de bine poti, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute.

Adauga ceapa tocata, telina si piperul. Lasa sa mai fiarba inca jumatate de ora sau pana cand carnea este gatita.

Daca alegi sa folosesti bors, fierbe-l intr-un alt vas si da-l in clocot o data.

Intre timp pregateste legumele (toaca-le) si adauga-le in ciorba impreuna cu legumele. Adauga tarhon si patrunjel si mai lasa sa fiarba inca 10 minute.

Poti adauga smantana (amestecata cu zeama de la lamaie, daca iti place sa fie mai acru) in ciorba spre final si opreste focul. Ciorba de pui este gata de a fi savurata!

O ciorba de pui iti este alaturi atunci cand esti racita, cand vrei sa te incalzesti dar si atunci cand ti-e pofta poate de mici amintiri din vremurile copilariei. Iti poti imagina o ciorba mai complexa?

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe