E timpul pentru o fabuloasa reteta de ciorba de pui cu un gust inconfundabil!
Cuprins
Delicioasa, consistenta dar atat de simpla, ciorba de pui, este un miracol culinar savuros si usor.
Aceasta este clasica reteta: ciorba de pui cu legume si cu un minimum de ingrediente
Ciorba de pui
- 1 pui intreg taiat in bucati mari (aripi, copane, etc.)
- 1 lingura de sare
- 1 ceapa
- 2 tulpini de telina
- orice varietate de legume iti place (morcov, cartof, pastai verzi, ardel rosu)
- 1 lingurita de tarhon
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 3 linguri de smantana
- zeama de la o lamaie/otet/250 ml de bors
Preparare:
Acopera puiul cu apa rece intr-un vas adanc, apune sare si lasa sa fiarba. Atunci cand incepe sa se adune spuma, indeparteaz-o cat de bine poti, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute.
Adauga ceapa tocata, telina si piperul. Lasa sa mai fiarba inca jumatate de ora sau pana cand carnea este gatita.
Daca alegi sa folosesti bors, fierbe-l intr-un alt vas si da-l in clocot o data.
Intre timp pregateste legumele (toaca-le) si adauga-le in ciorba impreuna cu legumele. Adauga tarhon si patrunjel si mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
Poti adauga smantana (amestecata cu zeama de la lamaie, daca iti place sa fie mai acru) in ciorba spre final si opreste focul. Ciorba de pui este gata de a fi savurata!
O ciorba de pui iti este alaturi atunci cand esti racita, cand vrei sa te incalzesti dar si atunci cand ti-e pofta poate de mici amintiri din vremurile copilariei. Iti poti imagina o ciorba mai complexa?