Racoreste-te in zilele toride cu o ciorba de loboda rosie

De Ana Maria Stroe
Marţi, 13.04.2010

Cuprins

Ciorbele de acest gen sunt un dar divin in zilele de vara in care pur si simplu nu mai poti respira din cauza caniculei. Si cum acele zile se apropie cu pasi repezi, iti propun o reteta de ciorba de loboda rosie. Se manaca rece, de la frigider, deci singura grija pe care o ai este sa nu racesti dupa ce ai devorat un bol mare de ciorba din loboda.

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 13.04.2010

Ciorba de loboda rosie – sursa ta de vitamine

Sa nu uit sa mentionez ca, ciorba de loboda rosie este si foarte sanatoasa, ca orice alta ciorba de zarzavat. Inca un motiv pentru care sa adori aceasta mancare.

Ingrediente:

2 kg loboda
1 litru bors
O ceapa mare
O legatrura patrunjel
O legatura leustean
Un pahar de smantana

Iata cum se prepara ciorba de loboda:

Loboda trebuie sa fie foarte bine spalata in cateva jetui de apa rece pentru a fi inlaturat in totalitate nisipul de pe frunze. Intr-o oala se pune la fiert 2 litri de apa. Cat timp apa este pe foc, taie loboda in bucati destul de mari si toaca ceapa. Cand apa incepe sa clocoteasca, pune loboda impreuna cu ceapa la fiert. Loboda va fierbe 20 de minute, dupa care se va adauga borsul. Cand esti aproape de a stringe focul, potriveste ciorba de loboda rosie de gust si aduaga si verdeata.

Ciorba din frunze de loboda cu smantana

Iata un ingredient care se va asigura sa ciorba ta din loboda va avea un gust senzational: smantana. Dupa ce ai terminat de pus toate ingredientele drege ciorba cu smantana. Pentru doritori, se pot adauga si cativa catei de usturoi. Mai da ciorba in cateva clocote si este gata. Las-o sa se raceasca si savureaz-o bucurandu-te de zilele insorite de afara.

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe