Racoreste-te in zilele toride cu o ciorba de loboda rosie
Cuprins
Ciorbele de acest gen sunt un dar divin in zilele de vara in care pur si simplu nu mai poti respira din cauza caniculei. Si cum acele zile se apropie cu pasi repezi, iti propun o reteta de ciorba de loboda rosie. Se manaca rece, de la frigider, deci singura grija pe care o ai este sa nu racesti dupa ce ai devorat un bol mare de ciorba din loboda.
Ciorba de loboda rosie – sursa ta de vitamine
Sa nu uit sa mentionez ca, ciorba de loboda rosie este si foarte sanatoasa, ca orice alta ciorba de zarzavat. Inca un motiv pentru care sa adori aceasta mancare.
Ingrediente:
2 kg loboda
1 litru bors
O ceapa mare
O legatrura patrunjel
O legatura leustean
Un pahar de smantana
Iata cum se prepara ciorba
de loboda:
Loboda trebuie sa fie foarte bine spalata in cateva jetui de apa rece
pentru a fi inlaturat in totalitate nisipul de pe frunze. Intr-o oala se pune
la fiert 2 litri de apa. Cat timp apa este pe foc, taie loboda in bucati destul
de mari si toaca ceapa. Cand apa incepe sa clocoteasca, pune loboda impreuna cu
ceapa la fiert. Loboda va fierbe 20 de minute, dupa care se va adauga borsul.
Cand esti aproape de a stringe focul, potriveste ciorba de loboda rosie de gust si aduaga si verdeata.
Ciorba din frunze de loboda cu smantana
Iata un ingredient care se va asigura sa ciorba ta din loboda va avea un gust senzational: smantana. Dupa ce ai terminat de pus toate ingredientele drege ciorba cu smantana. Pentru doritori, se pot adauga si cativa catei de usturoi. Mai da ciorba in cateva clocote si este gata. Las-o sa se raceasca si savureaz-o bucurandu-te de zilele insorite de afara.