Rețete delicioase
×
Înapoi la

Ceva inedit si de sezon - o ciorba pescareasca!

Ceva inedit si de sezon - o ciorba pescareasca!

Ciorba pescareasca este un deliciu pe care putini au ocazia sa-l savureze asa cum se cuvine, in Delta, pregatita de pescari iscutiti din captura zilei.

Dar din fericire, poti sa-ti prepari singura o savuroasa ciorba pescareasca din captura zilei...de la supermarket sau din piata. Pestele proaspat este recomandat!

Ciorba pescareasca

Ingrediente:

- 1 litru si jumatate de apa
- jumatate de litru de bors
- 5-6 bucati de crap
- jumatate de kg de peste diferit (lin, somn, stiuca, etc.)
- 1 morcov
- 1 legatura de patrunjel, tocata
- 1 ceapa mare
- 100 ml ulei
- 1 kg de rosii
- sare si piper dupa gust
- leustean verde

Preparare:

- Taie zarzavatul si morcovul marunt si fierbe alaturi de ceapa tocata marunt si ulei.
- Separat fierbe pestele (da-l intr-un clocot), trece prin strecuratoare si apoi pune in oala cu ciorba.
- Fierbe borsul separat si apoi adauga la ciorba de peste.
- Dupa 10 minute de fiert impreuna, adauga rosiile curatate de coaja si feliate.
- Adauga sare si piper dupa gust.
- Mai lasa 5 minute pe foc, apoi da deoparte si presara leustean si patrunjel, tocate.

O ciorba pescareasca este cu atat mai delicioasa cu cat este degustata in locul ei de bastina: orice sat pescaresc din lume are o astfel de reteta in care difera doar ingredientele - poti gasi caracatita si scoici in loc de crap. Dar savoarea ramane de neinlocuit!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Incepe quiz
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine