Ceva inedit si de sezon - o ciorba pescareasca!

Luni, 15.03.2010

Cuprins

Ciorba pescareasca este un deliciu pe care putini au ocazia sa-l savureze asa cum se cuvine, in Delta, pregatita de pescari iscutiti din captura zilei.

Dar din fericire, poti sa-ti prepari singura o savuroasa ciorba pescareasca din captura zilei...de la supermarket sau din piata. Pestele proaspat este recomandat!

Ciorba pescareasca

Ingrediente:

- 1 litru si jumatate de apa
- jumatate de litru de bors
- 5-6 bucati de crap
- jumatate de kg de peste diferit (lin, somn, stiuca, etc.)
- 1 morcov
- 1 legatura de patrunjel, tocata
- 1 ceapa mare
- 100 ml ulei
- 1 kg de rosii
- sare si piper dupa gust
- leustean verde

Preparare:

- Taie zarzavatul si morcovul marunt si fierbe alaturi de ceapa tocata marunt si ulei.
- Separat fierbe pestele (da-l intr-un clocot), trece prin strecuratoare si apoi pune in oala cu ciorba.
- Fierbe borsul separat si apoi adauga la ciorba de peste.
- Dupa 10 minute de fiert impreuna, adauga rosiile curatate de coaja si feliate.
- Adauga sare si piper dupa gust.
- Mai lasa 5 minute pe foc, apoi da deoparte si presara leustean si patrunjel, tocate.

O ciorba pescareasca este cu atat mai delicioasa cu cat este degustata in locul ei de bastina: orice sat pescaresc din lume are o astfel de reteta in care difera doar ingredientele - poti gasi caracatita si scoici in loc de crap. Dar savoarea ramane de neinlocuit!

Incepe quiz
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (538 vizite)