Pregateste o ciorba taraneasca de vacuta
Cuprins
Ciorba taraneasca de vacuta este o ciorbita gustoasa si plina de vitamina. Gateste acum o reteta ciorba taraneasca si vei avea parte de un preparat ca la mama acasa.
Ciorba taraneasca - un gust mereu delicios!
Reteta ciorba taraneasca de vacuta:
400 gr carne de vaca
2 cepe
2 morcovi
½ telina
2 ardei grasi
2 linguri de mazare
¼ varza
4 cartofi
3 linguri pasta de tomate
ulei
patrunjel
sare
piper
Cum prepari o ciorba taraneasca?
Pasul 1:
Se ia carnea si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa la foc mediu pentru aproximativ o ora.
Pasul 2:
Legumele se taie marunt - ceapa Julien, morcovul, telina si varza se dau prin razatoare iar cartofii si ardei se taie cubulete.
Pasul 3:
Ceapa, morcovul si ardeii se calesc intr-o tigaie. Toate legumele, cele proaspete si cele calite se pun peste carne. Se mai lasa la fiert pana legumele sunt fierte.
Pasul 4:
Cand legumele sunt fierte se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra se pune patrunjel tocat.
Sfaturi utile:
Ciorba taraneasca de vacuta se poate servi cu smantana pusa direct in farfurie si cu ardei iute.
De obicei, ciorba taraneasca nu se acreste. Totusi, daca vrei s-o acresti trebuie sa adaugi 200 ml bors fiert inainte sa o iei dupa foc.
Ciorba taraneasca de vacuta este perfecta pentru un pranz satios! Bucura-te alaturi de cei dragi de o reteta clasica care va fi mereu pe placul tuturor!