Supa crema de cartofi

De Dani
Marţi, 22.03.2011

Incepem saptamana cu o reteta de post. Nu am mai pregatit niciodata o supa crema, dar pofteam la o supa usoara de legume. Aveam prin casa cartea de retete a lui Horia Varlan, Bucatele Noastre, asa ca am avut de unde sa ma inspir pentru a rezolva problema. Am adus modificarile pe care le-am considerat necesare pentru a o face pe gustul nostru si iata ce a iesit.

Ingrediente:

1 kg cartofi curatati
2 morcovi
1 praz
1 telina mica
1 radacina alba mica (pastarnac/patrunjel)
1.5 litri supa
1 lingurita cimbru
1 lingurita maghiran
Patrunjel tocat
Sare
Ulei

Mod de preparare

- Curatam cartofii si ii taiem felii mici. La fel procedam si cu legumele.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 22.03.2011

- Calim prazul in putin ulei pentru 2-3 minute.
- Adaugam restul legumelor; acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse pentru 5 minute.

- Peste legumele inabusite adaugam supa si lasam sa fiarba la foc domol pentru jumatate de ora.
- Adaugam cimbrul, maghiranul si o lingurita de sare, apoi lasam sa fiarba inca 10 minute.
- Pasam legumele cu ajutorul unui blender sau a unei strecuratori cu ochiuri mici. Potrivim de sare.

 

- Serviti cu patrunjel tocat presarat pe deasupra si crutoane.

Pofta mare!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/.

Afla mai multe pe DivaHair.roAceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/.

 

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe