Pregateste dulceata din fructe de afine cu rubarba
Cuprins
Daca te-ai saturat de clasicele dulceturi pe care le-ai incercat pana acum, incearca o reteta noua. Prepara dulceata din fructe de afine cu rubarba. Este foarte buna pentru prajituri, dar cu siguranta vei fi tentata sa o savurezi pe o simpla felie de paine. Haide sa pregatim impreuna dulceata de afine cu rubarba.
Dulceata de afine gustoasa si economica
Pentru a pregati dulceata de afine cu rubarba ai nevoie de:
- 2 kg afine
- 500 gr cuburi de rubarba
- 1 kg zahar granulat
- Scortisoara
- O jumatate de lingurita amidon de porumb
Afinele trebuie strivite foarte bine pentru a isi lasa cat de multa zeama se poate. Se pun intr-o cratita, se adauga scortisoara si zaharul si se pun pe foc pentru aproximativ 20 de minute. Este important ca, atata timp cat afinele stau pe foc, sa amesteci in ele in continuu. Amidonul se amesteca cu un sfert de ceasca de apa si se adauga peste afine in ultimele 3-4 minute de fierbere.
Intro oala incapatoare pune cuburile de rubarba in apa. Pune oala la fiert pentru cateva minute, la foc mediu, pana ce rubarba incepe sa se inmoaie. Adauga zaharul si lasa rubarba sa firba in apa cu zahar pentru doua minute. Cand este gata, scurge apa care a ramas si adauga rubarba peste afine. Amesteca-le foarte bine, chiar daca se vor zdrobi cuburile de rubarba.
Daca simti nevoia ca dulceata de afine sa fie mai aromata, la sfarsit, poti sa mai adaugi putina scortisoara. Daca faci acest lucru, tine dulceata inca putin pe foc pentru a ramane calda cat o amesteci.
Dulceata din afine perfecta pentru prajiturile tale
Dupa ce ai dat dulceata din afine la o parte de pe foc, pune-o in borcane si las-o sa se raceasca. Depoziteaza apoi borcanele la loc racoros cu capacul in jos. Astfel vei impiedica aerul sa patrunda iar dulceata va rezista mai mult.
Sunt multe prajituri pe care le poti prepara folosind si noua ta reteta de dulceata din afine. De la traditionalele clatite pana la papansi, briose sau gogosi. Pregateste chiar in bucataria ta dulceata de afine cu rubarba, pentru a te putea bucura de ea in orice moment.