Invata sa prepari o dulceata de cirese amare

Luni, 15.03.2010

Cuprins

Aceasta dulceata este foarte gustoasa si cu siguranta va fi apreciata de toata lumea. Daca nu ai preparat pana acum dulceata de cirese amare, iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru un rezultat savuros:
Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 15.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 15.03.2010

Cantitati:

- cca 1,3 kg cirese amare
- 1 kg zahar
- zeama de la o lamaie (50 ml)
- vanilie

 

Cum prepari dulceata de cirese amare?

Speli ciresele, le cureti se codite si le scoti samburii cu o scobitoare. Pe masura ce le cureti, le pui intr-o cratita smaltuita de 3 - 4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa ce scoti samburii, iti vor ramane cam 1 kg de fructe. Peste ele presari zaharul tos, adaugi zeama de lamaie, 2 - 3 cm dintr-un baton de vanilie si amesteci usor.

Le lasi sa stea 2 - 3 ore, ca sa-si lase zeama, apoi cratita o fui pe foc. Fructele le fierbi ca pentru orice dulceata. Nu mai adaugi apa, ele lasa destul suc.

Cand fructele plutesc in tot siropul, pana la fundul cratitei, iei dulceata de pe foc, aduni spuma, o acoperi si, dupa ce s-a racit, o pui in borcane.

Dupa cum ai vazut, aceasta dulceata de cirese amare nu necesita mult efort, iar gustul cu siguranta te va surprinde intr-un mod placut.

 

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe