Perfecta pentru camara ta: Dulceata de dovlecei
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
Cuprins
Caracteristici
Daca esti o femeie care si-a aprovizionat mereu camara cu fel si fel de dulceturi sa iti propun sa incerci si dulceata de dovlecei. Daca iti place dulceata de ananas, atunci si aceasta te va incanta, deoarece gustul este asemanator. Se prepara usor si nimeni nu o sa banuiasca ca aceasta dulceata foarte gustoasa este facuta din ... dovlecei!
Ingrediente pentru dulceata de dovlecei:
- 1 kg dovlecei
- 1 kg zahar
- 200 - 250 g apa
- 1 lamaie
- 1 baton vanilie
Metoda de preparare:
- Speli dovleceii si ii cureti de coaja si seminte. Ii tai in cubulete mici si ii pui intr-o strecuratoare. Peste ei torni apa clocotita si ii lasi sa se scurga bine.
- Intr-o craticioara prepari siropul din apa si zahar. Amesteci pana se dizolva zaharul, iar cand acesta s-a dizolvat, pui zeama de la lamaia pe care ai stors-o.
- Lasi sa se lege siropul si pui si batonul de vanilie, amestecand putin in sirop. Acum poti sa adaugi si dovleceii care au fost bine scursi.
- Lasi dulceata pe foc pentru inca 20 - 30 minute, pana cand aceasta se leaga bine. Daca ridici lingura din dulceata iar de pe latul ei cad 3 picaturi, inseamna ca este gata.
- Pui dulceata fierbinte in borcane. Cand se formeaza deasupra o crusta, poti sa legi borcanele.
Usor de preparat si foarte gustoasa, aceasta dulceata de dovlecei o poti consuma dimineata la micul dejun sau te poate ajuta la prepararea diferitelor prajituri.