Preferata celor mici si celor mari: dulceata de piersici!

Vineri, 16.04.2010

Cuprins

Vrei sa pregatesti un desert care sa-i impace atat pe cei mari cat si pe cei mici? Alege dulceata de piersici, un preparat delicios si aromat!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 16.04.2010
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Vineri, 16.04.2010

Dulceata de piersici - un dulce la moda!

Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:
1 kg zahar
1 kg piersici (nectarine) curatate de samburi
4 linguri zeama de lamaie
40 de stafide
10 frunze de menta
500 ml apa

Cum preparam dulceata de piersici?

1. Luam piersiciile cela mai coapte si le curatam de coaja si de samburi. Odata curatate, piersiciile se taie in bucatele mici si se amesteca cu stafidele, cu apa, cu zeama de lamaie si cu zaharul.
2. Totul se amesteca foarte bine si se lasa la rece pentru 2 ore.
3. Se pune vasul pe foc la foc iute pana incepe sa fiarba. Se mai lasa la foc mic pana siropul se leaga.
4. Cand iei dulceata dupa foc adaugi frunzele de menta taiate marunt si mai amesteci o data tot preparatul.
5. Dulceata de piersici se pune in borcane imediat ce e luata de pe foc. Borcanele se inchid bine si se pun la cald pentru 48 de ore.

In total dureaza maxim 3 ore sa prepari aceasta dulceata de piersici savuroasa! Incearc-o si tu si vei avea parte de un gust inconfundabil.

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (510 vizite)