Dulceata de zmeura fara zahar: un deliciu pentru silueta ta

Miercuri, 01.07.2015

Cuprins

Dulceturile sunt vedete intregul an, ele fiind preparate vara si la inceputul toamnei si savurate apoi chiar si cand gerul bate la usa. Cu toate acestea, ele nu sunt cele mai bune prietene ale siluetei tale, iar despre cresterea glicemiei si cariile care pot aparea ca urmare a consumului excesiv de zahar nici nu mai incape vorba. De aceea, ne-am gandit sa iti oferim o alternativa sanatoasa la dulceata de zmeura clasica.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara dulceata de zmeura fara zahar!

O dulceata nu prea dulce

Pentru a prepara acest deliciu, ai nevoie de urmataroare ingrediente:

- 500 gr de zmeura proaspata, spalata bine;

- 3 lingurite de pudra de Stevia rebaudiana;

- o lingura de pectina;

- o lingura de suc de portocale proaspat stors.

In plus, trebuie sa tii la indemana si doua borcane care se inchid ermetic si care au spalate in prealabil cu apa fierbinte, pentru a fi perfect curate.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, pune zmeura intr-un bol si paseaz-o pana cand obtii un piure de fructe si sucul acestora. Adauga Stevia rebaudiana si sucul de portocale si amesteca bine. Apoi, pune totul intr-o oala si lasa dulceata sa fiarba la foc mic. In primele 2-3 minute, adauga pectina si amesteca din nou in compozitie. Lasa totul sa dea in clocot, apoi opreste focul si pune dulceata in borcane, inchizandu-le imediat cu capacele. La final, trebuie sa tii borcanele intr-o tava, in cuptor, la foc mic, vreme de o ora, pentru a te asigura ca vor rezista luni bune in camara. 

Pofta buna! 

Dulceata de zmeura fara zahar este un adevarat deliciu, ea putand fi savurata in orice moment al zilei, avand in vedere faptul ca nu trebuie sa iti faci griji pentru silueta din cauza ei.

Sursa foto: certo.co.uk

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Ce ar trebui să conțină garderoba ta de toamnă în funcție de siluetă?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe