Iata cea mai delicioasa reteta de gem de corcoduse
Cuprins
Poate ai mai incercat sa prepari gem de corcoduse si rezultatul sa nu fi fost pe masura asteptarilor tale. Tocmai de aceea, vin cu o reteta de gem de corcoduse care nu are cum sa dea gres. Nu a dat la bunica, nu a dat la mine, nu va da nici la tine! Iata cum se prepara!
Gem de corcoduse
Ingrediente: 1 ½ kg corcoduse 1 kg zahar |
Mod de preparare:
Cel mai bine e sa folosesti corcodusele coapte deoarece au o dulceata aparte.
Alegi corcodusele si le speli bine.
Le pui intr-un vas impreuna cu zaharul (un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul strat fiind cel de zahar). Le lasi toata noaptea ca sa se topeasca zaharul.
A doua zi pui vasul pe foc, la flacara mica.
Cand scade zeama la jumatate, rastorni compozitia intr-o sita si pasezi bine corcodusele, iar samburii ii arunci.
Pui la loc gemul in vas si lasi sa mai fiarba inca 30 minute.
Delicioasa pasta o pui fierbinte la borcan si o depozitezi in camara.
Parfumat si foarte gustos, acest gem de corcoduse va deveni o reteta ce o vei prepara in fiecare an, o sa vezi!