Gem de macese doi in unu: Desert si garnitura

Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Ce imi plac mie retetele pe care pot sa le folosesc in mai multe feluri. Nu credeai ca poti folosi un gem si dimineata pe paine si la pranz ca sos pentru friptura? Inseamna ca nu ai incercat gemul de macese. Iata cat de usor poti prepara acest gem.

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010

Gem de macese

Ingrediente:

- 3kg macese
- 1 kg zahar
- 250 g apa


Mod de preparare:

Speli macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza si ce ramane in sita arunci. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa.

Pui intr-o oala apa si zaharul. Cand s-a legat siropul pui si pasta de macese si lasi pana cand se leaga foarte bine, precum mierea.

Torni gemul de macese in borcane, pui capacele si il depozitezi in camara.

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Nico (anonim)
23 septembrie 2013 23:11

ofofof... explicita pe mama supararii... :( Oare esenta este unde sa pastram gemurile(?)... (apropos, gemul de macese si chiar si cel de prune, l-am tinut mai bn de 3 ani in camera unica in lipsa camarii si ..pacat ca s-a terminat in rest cred ca la calitate mai putea rabda lipsa camarii :)) ;) ; scuze chiar nu vreau sa fiu rautacioasa , dar ma asteptam sa vad (eu normal cautam masina si sita specifica acestui procedeu, dar vazand titlu am zis sa dau clik sa vad cum o ai, eu nu am notat acum 4 ani cand am mai facut, cu gandul ca nu am cum sa uit ce simplu era, cu siguranta nu am folosit cantar ci "la ochi" la "sfatul batranilor din sat" :))) ) si esenta cred ca este in cata apa se fierb ele, pt ca practic de acolo iese "zeama/pasta" ... parca(?)... era apa cat sa acopere bine macesele puse inainte in oala in care le firbem ;)

cata (anonim)
7 decembrie 2011 11:11

Gemul de macese este unul dintre cele mai bune , dupa parerea mea.Vreau sa va spun ca anul acesta este primul an in care am facut pasta de macese cu propria masina de facut pasta si merge super usor si rapid, nu mai trebuie trecute prin 2-3 site, filtrate printr-un tifon mai des si asa mai depatre. Pot sa va spun ca in timp de 1 ora am facut 6 litri de pasta si pentru mine a fost suficient de rapid. Daca este cineva interesat va pot ajuta, adica mai pot construi cateva masini de facut pasta. Pentru mai multe detalii: cata7020@gmail.com

isabella (anonim)
14 septembrie 2010 14:02

Multumesc pentru reteta ! Este cea mai explicita reteta de macese de pe internet , felicitari ! Vreau sa o probez :)

Ne găsești pe