Cum sa faci unt de casa delicios si sanatos

Luni, 05.05.2014

Cuprins

Inca din cele mai vechi timpuri, untul a fost prezent pe masa oamenilor, fie in compozitia anumitor preparate, fie simplu. Daca varianta din comert este mult mai populara in prezent, in alte vremuri untul de casa era pregatit frecvent in casa, de catre gospodine. Iata cum poti sa prepari si tu acest aliment si de ce ingrediente ai nevoie! Te prevenim ca este absolut delicios.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 05.05.2014
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 05.05.2014

Ingrediente pentru untul de casa

- 600 ml de smantana grasa;

- 100 ml de apa rece;

- sare dupa gust.

Iata cum se prepara untul de casa

Scoate smantana din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Pune la indemana un vas cu apa cat mai rece. Raceste bolul pentru mixer, dar si telurile din timp - astfel compozitia nu se va mai lipi de ele. Torna smantana, adauga un praf de sare si porneste mixerul la prima viteza, dupa care vei trece la urmatoarea treapta. Compozitia va avea o textura pufoasa la inceput, apoi se va intari. Continua sa bati pana cand lichidul se separa de grasime. Scurge zerul format, adauga peste untul de casa 100 ml de apa rece si mixeaza inca in minut. Scoate compozitia intr-o strecuratoare peste care ai pus un tifon. Pune untul de casa intr-un vas si pastreaza-l la frigider pana la servire.

Ceea ce este surprinzator la untul de casa este ca nu ai nevoie de multe ingrediente si ca se prepara in maximum 20 de minute. Produsul este gustos (in functie de smantana pe care ai folosit-o) si mult mai sanatos decat cel din comert.

Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe