Desert de toamna: Saculete umplute cu mar

Miercuri, 10.10.2012

Toamna, o placinta cu mere este intotdeauna binevenita. Insa daca vrei sa incerci ceva diferit fata de reteta clasica, poti prepara saculete umplute cu mar. Este o reteta simpla, usor de preparat si cat se poate de gustoasa. De altfel, este si practica, intrucat mananci saculetele mai usor decat ai manca o felie de placinta.



Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
-  Mere
-  Aluat de placinta din comert
-  Zahar (sau mai multe, in functie de cat de dulce iti doresti sa fie)
-  Scortisoara
-  Un sfert de lingurita de nucsoara
-  Un ou
-  Faina
-  Facalet
-  Ramurele dintr-un copac sau betisoare pentru frigarui, din bambus (optional)

Preparare

Incalzeste in prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Curata marul de coaja, apoi scoate-i mijlocul si taie-l in cubulete. Intr-un castronas, amesteca  putin zahar cu scortisoara si nucsoara. Trece bucatile de mar prin acest amestec, pana sunt cu totul acoperite si devin maronii.



Intinde aluatul de placinta. Foloseste o forma de prajitura, sau un pahar, pentru a decupa cercuri din aluat. Inveleste bucatile de mar in aluat si prinde-le bine, pentru  ca saculetul sa nu se desfaca. Pune fiecare bucata pe o tava acoperita cu hartie de copt. Bate oul, peste care ai pus si cateva lingurite cu apa, si aplica amestecul peste saculete, cu ajutorul unei pensule. Amesteca zaharul si scortisoara si presara-le peste ele.



Lasa-le la cuptor timp de 14-16 minute, pana cand saculetele capata o culoare auriu-maronie. Scoate-le din cuptor si infige betisoarele in centru. Pe masura ce saculetele se vor raci, betisoarele se vor fixa mai bine.



Atentie: daca folosesti ramurele rupte dintr-un copac, spala-le si curata-le bine. Altfel, o metoda mai sigura o reprezinta betisoarele pentru frigarui.

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 10.10.2012
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 10.10.2012
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 10.10.2012
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (31 vizite)