Batoane dulci pentru Mos Craciun
Acum doi ani l-am asteptat pe Mos Craciun cu niste delicioase cubulete de ciocolata, anul trecut l-am asteptat cu niste cornulete vesele, asa ca anul acesta il asteptam din nou cu ceva bun si simplu care sper tare mult sa-i placa si sa va placa si voua.
Ingrediente ( tava dreptunghiulara 22x14 cm)
125 gr zahar
2 albusuri
125 gr faina
1 lingurita rasa praf de copt
2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie
100 gr fructe deshidratate (caise, stafide)
30 gr alune padure/nuci/migdale/fistic
coaja rasa a unei portocale
scortisoara (optional)
2-3 linguri ulei migdale/arahide
Pentru inceput taiem in bucatele mici caisele si le amestecam cu stafidele si cu alunele taiate in bucati mai mari. Mixam albusurile amestecate cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o bezea compacta.
Incorporam 125 gr faina amestecata cu praful de copt si bezeaua, avand grija sa amestecam de jos in sus.
Adaugam aluatului fructele deshidratate, coaja rasa de portocala si scortisoara (eu nu am pus) si amestecam cu grija de jos in sus.
Udam bine hartia de copt cu apa calduta si o stoarcem foarte bine dupa care tapetam forma. Punem aluatul in forma si il nivelam cu o paleta sau lingura inmuiata in ulei de migdale sau arahide.
Inaltimea aluatului nu trebuie sa depaseasca 1,5 cm.
Coacem prajitura la 200 grade, in cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taie in batonase dreptunghiulare de cc 4-5 cm lungime si 2-3 cm latime, pudram cu zahar pudra vanilat si il asteptam pe Mos Craciun.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://adamache-laura.blogspot.com/ .