Biscuiti cu mere si musli - Vrei si tu?

Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Am o prietena care e vesnic la dieta. Ea isi refuza multe delicii culinare de frica kilogramelor in plus si nu comanda niciodata desert atunci cand iese la restaurant. Are insa o slabiciune: biscuitii mei cu mere si musli. Iata reteta:

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010

Biscuiti cu mere si musli

Ingrediente:

2 mere acrisoare
220 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g unt
60 g zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita praf de scortisoara
75 g musli neindulcit
1 ou
4 - 5 linguri lapte

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 190ºC (170ºC cu ventilator sau treapta 3). Tapeaza tava cu hartie de copt. Spala merele, decojeste-le si indeparteaza cotoarele. Taie-le cubulete.
2. Pune faina si praful de copt intr-un castron. Taie untul bucatele si adauga-l. Amesteca totul cu degetele pana se formeaza o coca neomogena, franjurata.
3. Amesteca zaharul cu sarea, scortisoara, merele si musli intr-un alt castron si incorporeaza in aluat. Adauga oul si laptele. Aceste ingrediente vor deveni liant pentru toata compozitia.

4. Cu ajutorul a doua lingurite modeleaza 24 de gramajoare de aluat direct in tava, cu o distanta de 3 cm intre ele. Coace-le timp de 15 minute. Lasa biscuitii cu mere sa se raceasca putin sau complet pe un gratar pentru prajituri. Se servesc calduti sau reci. 

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce vrei cu adevarat de la viata?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe