Ce avem bun azi in meniu? Briose cu gem!

Joi, 25.03.2010

Cuprins

Daca tot am devenit experte in pregatit briose, am zis sa iti impartasesc si aceasta reteta super-simpla de briose cu gem. Poti sa folosesti ce tip de umplutura vrei tu, de visine, capsuni, prune, afine, mure sau care iti place cel mai mult! Asadar, sa trecem la treaba!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 25.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 25.03.2010

Briose cu gem de capsuni

Ingrediente:

1 si ½ cana faina
½ cana cu zahar
1 si ½ lingura cu praf de copt
1 lingura cu scortisoara
¼ lingura sare
2/3 cana cu iaurt de vanilie
¼ cana cu unt topit
3 linguri cu lapte
1 ou mare, batut usor
¼ cana cu gem de capsuni
1 lingura cu zahar
½ lingura cu scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, bicarbonatul, scortisoara), iar apoi fa o scobitura in mijloc. Pune acolo oul, iaurtul, untul si laptele si incorporeaza totul foarte bine.

Toarna aluatul in forme de briose si pune deasupra cate o lingurita de gem. Nu uita sa pastrezi putina compozitie pentru „capacul" briosei. Presara peste o ploaie de zahar si scotisoara.

Lasa briosele cu gem la cuptorul incins timp de 15 minute. Savureaza-le langa o cafea tare sau un ceai de fructe. Rasfata-te!

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Alege un meniu și îți spunem când te măriți!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe