Budinca de cafea cu sos de ciocolata
Vrei sa sa pregatesti un desert delicios intr-un timp scurt? Iata o reteta de budinca de cafea cu sos de ciocolata pe care trebuie neaparat sa o incerci! Este o prajitura ideala pentru serile petrecute cu prietenii sau in familie.
Iata ingredientele de care ai nevoie:
- 1 lingura de apa fiarta
- 2 lingurite cafea granulata
- 150 g faina cu agent de crestere
- 2 linguri pudra de cacao
- 70 g zahar brun
- Ulei de masline
- 185 ml lapte degresat
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 60 g unt
Pentru sos:
- 70 g zahar brun
- 1 lingurita pudra de cacao
- 2 lingurite cafea granulata
- 300 ml apa fiarta
Amesteca apa si cafeaua intr-un bol mic, pana cand aceasta se dizolva. Dupa care, unge cu ulei de masline cateva forme speciale pentru prajituri. Fiecare forma trebuie sa aiba o capacitate de cate 150 ml. In cazul in care nu ai in casa aceste forme speciale, poti folosi cescute termorezistente.
Toarna faina si praful de cacao intr-un alt bol si amesteca adaugand treptat zaharul. Tot aici, adauga si cafeaua pe care tocmai ai pregatit-o, laptele, oul, vanilia si untul, amestecand in permanenta pana cand totul se omogenizeaza. La final, pune aluatul in formele speciale pentru prajituri sau in cescute.
Pentru a prepara sosul, poti incepe prin a amesteca zaharul cu praful de cacao. Apoi, adauga si cafeaua granulata si cele 300 ml de apa fiarta. Toarna sosul obtinut peste budinca, dupa care introdu tava in cuptorul incalzit la 180 grade, pentru 20 minute. Pentru decor, poti presara peste prajituri putin zahar pudra.
Dupa ce a trecut timpul, lasa prajiturile sa se raceasca. La final le poti servi cu putina frisca.
Foto: Taste.com