Cel mai simplu tort de vara cu fructe
Cuprins
- Ingrediente:
- Prepararea blatului pentru tortul de vara cu fructe:
- Prepararea toppingului
- Asamblarea tortului de vara cu fructe
Iata o reteta usor de facut pentru un tort destul de mare, care te poate astepta rece si ademenitor in frigider chiar si o zi intreaga, pana sa fie savurat.
Ingrediente:
- Un plic de gelatina,
- O cana si jumatate de smantana.
Prepararea blatului pentru tortul de vara cu fructe:
Intr-un bol maricel amesteca faina, praful de copt si sarea.
In alt bol bate cu mixerul la viteza mare untul si jumatate de cana de zahar, pana obtii o pasta pufoasa. Adauga apoi ouale si galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi adauga zaharul vanilinat.
Da mixerul la o viteza mai mica si adauga laptele si combinatia de faina, sare si praf de copt. Aluatul tortului tau de vara este gata.
Pune-l in tava pregatita si da-l la cuptor pentru 30-35 de minute. Fa testul cu scobitoarea, sa vezi daca s-a copt complet. Dupa ce s-a copt, lasa-l inca 10 minute in tava, pentru a se raci.
Dupa ce blatul s-a racit complet, ia un cutit zimtat si taie-l pe jumatate. Sau poti chiar sa il tai in trei, ca aici.
Prepararea toppingului
Intr-un castron mare se amesteca un sfert de cana de zahar si fructele, apoi se pun deoparte.
Intr-o craticioara pune doua linguri de apa rece si plicul de gelatina si lasa-le asa pentru 5 minute. Da cratita la foc foarte mic si amesteca pana cand se dizolva complet gelatina. Apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca.
Ti-a mai ramas un sfert de cana de zahar, pe care trebuie sa o mixezi cu smantana, pana la omogenizare. Adauga treptat amestecul de gelatina (racit) si amesteca in continuare, pana la obtinerea unei compozitii pufoase.
Asamblarea tortului de vara cu fructe
Aranjeaza o jumatatea din cantitatea de fructe pe stratul de jos al blatului si pune peste jumatate din compozitia de smantana. Pune al doilea strat al blatului peste si asaza peste acesta restul de compozitie de smantana.
Da tortul la rece cel putin o ora. Poti sa il lasi la frigider chiar si o zi; va fi si mai racoritor si la fel de savuros.
Inainte de a-l servi, asaza deasupra lui fructele ramase, ca sa fie si mai proaspete.
Pofta buna tie si celor dragi cu care alegi sa imparti acest desert racoritor de vara!