Cremos si pufos: Chec cu smantana

Joi, 15.04.2010

Cuprins

Ai idee cum e checul asta? E foarte aromat, smantana ii confera o textura minunata, cremoasa, iar migdalele crocante sunt touch-ul final. Chec cu smantana - un deliciu pentru tine!

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Joi, 15.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 15.04.2010

Chec cu smantana

Ingrediente:

3 cani faina
1 ½ cesti unt, la temperatura camerei
3 cesti de zahar
225g smantana
6 oua
1 lingurita zeama de lamaie
¼ lingurita esenta de migdale
¼ lingurita de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare

Mod de preparare:

1. Intr-un bol mare, adauga untul si zaharul. Amesteca cu mixerul aproximativ 2 minute. Adauga ouale la mix si amesteca bine.
2. Intr-un alt bol, amesteca faina, bicarbonat de sodiu si sarea impreuna. In bolul cu unt adauga amestecul de faina si smantana, alternativ. Adauga zeama de lamaie si esenta de migdale la amestec si bate-l usor.
 3. Unge forma si tapeteaza cu faina. Toarna aluatul in forma si netezeste la suprafata. Coace prajitura in cuptorul preincalzit (in jur de 165°C), pentru aproximativ 1 ½ ore, pana cand daca ii faci proba cu scobitoarea, nu ramane nimic lipit de ea.

4. Scoate checul cu smantana de la cuptor, rastoarna-l din forma si aseaza-l pe un gratar pentru prajituri. Presara zahar pudra.

 
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe