Ciocolata de casa – reteta de la bunica
Cuprins
Aceasta reteta dateaza din anii 60, iar bunica mea obisnuia sa o pregateasca deseori, pentru masa de duminica. Ciocolata de casa este delicioasa, nu se compara cu niciun produs din comert: este aromata, cremoasa si crocanta si, in acelasi timp, gustoasa. O propunere pentru un desert simplu, dar rafinat, cu iz de amintiri.Reteta de ciocolata de casa
|
Ingrediente:
150g svart
coaja rasa de lamaie si portocala
1 pliculet zahar vanilat
500g zahar
50g cacao
250g lapte praf
250g unt
150g alune de padure
Mod de preparare:
Svartul este o licoare delicioasa ce se prepara din apa si cicoare. Asadar, intr-un vas incapator, pune la fiert o cana cu apa si o lingurita plina cu cicoare, apoi adauga coaja rasa de lamaie si portocala plus zaharul vanilat si lasa-le sa fuzioneze.
Strecoara amestecul, dupa care completeaza cu zaharul tos si cacaoa si lasa-le pe foc sa se topeasca timp de 5 minute, amestecand continuu. Toarna laptele praf in ploaie si amesteca energic, ca sa nu se prinda.
|
Ia recipientul de pe foc si adauga untul taiat cubulete. Incorporeaza-l bine. Toarna compozitia cremoasa pe o tava inalta sau un platou. Presara deasupra alunele de padure si lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.
Ciocolata de casa de la bunica. Simplu, delicios, rapid!