Desert de care imi era dor: coltunasi cu prune

Miercuri, 24.03.2010

Cuprins

Nu am mai mancat coltunasi de cand eram mica, de cand eu si sora mea ne bateam pe pachetelele fierbinti si crocante atunci cand bunica ni le pregatea. Coltunasii sunt un desert satios, gustos, iar umplutura de prune delicioase face toti banii! Iata reteta de coltunasi:

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010

Coltunasi cu prune

Ingrediente:

250g faina
1 ou
1 cub de unt
sare
apa
500g prune, fara samburi
zahar
pesmet

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un bol si fa o scobitura la mijloc. Pune acolo oul, untul, sarea si cateva linguri cu apa, apoi framanta foarte bine aluatul, pana vei obtine o coca moale ce nu se mai lipseste de degete.

Intinde o foaie subtire, apoi taie patratele cu latura de 10 cm. Pune cate o pruna sau gem de prune, depinde ce preferi, in fiecare patratel, apoi presara zahar si putin pesmet. Lipeste colturile apasand cu o furculita.

Pe deasupra, presara zahar si baga apoi coltunasii la cuptor. Reteta de coltunasi o sa te faca sa ii pregatesti si a doua oara!

 

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
andreea (anonim)
12 ianuarie 2012 11:11

un cub de unt,adica cam cate grame?

Ne găsești pe