Cum sa prepari frisca de casa sanatoasa

Vineri, 20.03.2015

Cuprins

Frisca este un aliment delicios care poate imbunatati atat gustul, cat si aspectul unui preparat dulce. O prajitura, un tort sau o salata de fructe din care nu lipseste frisca reprezinta un adevarat rasfat pentru simturi. Daca esti adepta mancarurilor si dulciurilor pregatite in casa, cu siguranta te va incanta reteta noastra de frisca de casa, un preparat delicios, sanatos si usor de obtinut.

Iata cum poti prepara frisca de casa sanatoasa!

Vezi si
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Vineri, 20.03.2015
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Vineri, 20.03.2015
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 20.03.2015

Ingrediente pentru frisca de casa

- ½ kg de smantana grasa sau lichida;

- 4 linguri zahar pudra;

- o fiola de esenta la alegere (vanilie, migdale, lamaie, portocale, fistic etc);

- un varf de cutit de sare.

Cum se prepara frisca de casa

Pentru reusita acestui preparat delicios, este necesar ca smantana sa fi stat cateva ore la frigider. De asemenea, este important ca si recipientul in care vei prepara frisca de casa si cele doua brate demontabile ale mixerului (sau telul) sa fie foarte reci. 

Poti folosi smantana obisnuita, insa in comert exista si o smantana speciala pentru frisca. Pune-o intr-un recipient inalt si bate-o cu mixerul (sau cu telul) la o viteza mica, timp de 2-3 minute. Dupa ce smantana incepe sa creasca in volum si apar primele bule de aer, adauga sarea, zaharul pudra si esenta aleasa, fara a mai amesteca in ea. Odata adaugate si aceste ingrediente, reincepe sa bati preparatul cu mixerul la o viteza ceva mai mare. Continua sa amesteci frisca de casa pana cand constati ca aceasta nu mai cade de pe bratele mixerului sau de pe tel. In acest moment, este suficient de tare pentru a fi folosita la ornat si nu trebuie sa mai continui sa o bati, intrucat se va transforma in unt.

Tu obisnuiesti sa prepari frisca de casa sau preferi sa iei acest preparat din comert?

Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (510 vizite)