Galuste cu prune fara cartofi: rasfata-te ca in copilarie!

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
200
Miercuri, 22.08.2018

Cuprins

Caracteristici

Aceasta este cea mai simpla reteta pentru niște galuste cu prune(gomboti) delicioase, fix ca acelea pe care ti le faceau mama si bunica, in copilarie! Urmeaza pasii simpli de mai jos si nu ai ce sa gresesti - iti vor iesi perfect!

Cine nu a mancat cel putin o data in viata lui galuste cu prune, in special in perioada copilariei? Un desert cu aluat pe baza de cartofi si faina, decorat cu gris si zahar, in interiorul caruia se afla prune zemoase si dulci. Daca nu te mai incanta combinatia faina-cartofi din diferite motive, avem o reteta ideala pentru tine: galuste cu prune fara cartofi(gomboti). Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum poti sa pregatesti aceasta reteta!

Ingrediente necesare pentru galuste cu prune fara cartofi:

  • 500 g faina
  • 500 ml de apa
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 o
  • 400-500 g de prune (depinde de cate galuste ies)
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 150 g de pesmet;
  • scortisoara (optional);
  • 50 g de unt;
  • zahar tos;
  • 1 praf de sare.

Metoda de preparare a galustelor cu prune fara cartofi:

  1. Pune 500 ml de apa la fiert, in care ai adaugat un praf de sare si 5 ori 6 linguri de ulei. In momentul in care lichidul da in clocot, adauga faina in el. La final, amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat bun de framantat.
  2. Lasa compozitia obtinuta la racit, timp in care trebuie sa pregatesti prunele. Spala-le bine si indeparteaza samburii din interiorul lor. Desfa fructele in jumatate si presara putina scortisoara (pas optional)si zahar in interiorul lor.
  3. Sparge ouale peste aluat, adauga plicul de zahar vanilat si doua-trei linguri de zahar tos. Amesteca cu o lingura, apoi framanta cu mainile compozitia. Aluatul este gata in momentul in care nu se mai lipeste de degete. Ruleaza aluatul astfel incat sa aiba forma unei rulade, apoi taie din el bucati din care vei forma galustele. Intinde fiecare bucata in mana, pune in ea cate o jumatate de pruna si acoper-o bine.
  4. Pune apa la fiert, apoi adauga galustele cu prune fara cartofi la fiert. In momentul in care se ridica la suprafata, ia-le cu o paleta si pune-le pe o farfurie.
  5. Intre timp, pregateste si compozitia de pesmet. Pune untul la topit, adauga pesmetul, putin zahar si scortisoara. Dupa ce scoti galustele din apa, trece-le prin compozitia de pesmet si lasa-le la racit pe un platou.

Un desert usor de preparat, ce iti va aminti cu siguranta de copilarie, prunele cu galuste fara cartofi iti vor rasfata papilele gustative la fiecare muscatura.

Pofta buna!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe