Invata cum sa pregatesti niste gogosi berlineze minunate!

Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010

Caracteristici

Gogosi, gogosi si iar gogosi! Pai daca sunt atat de bune, cum sa le rezisti? Reteta de gogosi de mai jos am gasit-o pe o coala de hartie veche si ingalbenita de vreme, intr-o carte de bucate pe care mama a primit-o de la bunica ei. Asadar, sa ne intoarcem in timp!

Gogosi berlineze

Ingrediente:

Pentru 12 bucati
500g faina, in plus pentru prelucrat
125ml lapte
60g zahar
40g drojdie
1 galbenus
1 praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie rasa
200g dulceata (de ex. caise, capsuni sau cirese)
scortisoara
Grasime pentru prajit
Zahar sau zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare:

1. Pune faina intr-un castron si fa o adancitura in mijloc. Incalzeste putin 50ml lapte cu zahar si dizolva drojdia. Toarna laptele in adancitura si presara cu putina faina la suprafata. Acopera si lasa la dospit pana cand faina presarata la suprafata laptelui formeaza fisuri.
2. Adauga restul de lapte, galbenusul, sarea si coaja de lamaie si framanta totul cu mixerul (acum avem, atunci framantau cu mana!). Acopera si lasa aluatul 30 de minute sa dospeasca. Apoi framanta timp de 5 minute cu putere.
3. Intinde coca pe suprafata de lucru presarata cu faina si la o grosime de 2,5cm stanteaza cercuri cu circa 8cm. Acopera-le si lasa-le sa creasca 15 minute.
4. Incinge grasimea la 180ºC. Prajeste gogosile in multa grasime pana cand devin aurii, intorcandu-le o singura data.

5. Toarna dulceata intr-un cornet cu sprit, cu varf lung si subtire, si injecteaza dulceata in mijlocul fiecarei gogosi. Presara cu zahar sau zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Reteta de gogosi - direct din vremuri trecute!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe