Cea mai simpla reteta de savarina

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Calorii:
300
Luni, 13.08.2018

Cuprins

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 13.08.2018

Caracteristici

Prajitura asta a facut istorie la noi in tara. O savurau cu placere parintii nostri, la micile lor escapade romantice in cofetariile predecembriste, iar copilaria noastra a fost pusa sub semnul aceste prajituri insiropate. Ti-e pofta sa mananci o savarina? Propunerea de astazi este o reteta de savarina minunata.

Ingrediente pentru blat:

  • 350 g faina
  • 175 g unt
  • 15 g zahar
  • 12 g drojdie
  • 4 oua
  • 50 ml lapte
  • Un pic de sare
  • Unt pentru uns forma
  • Pesmet

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g frisca batuta
  • Esenta de rom
  • Gem de capsuni

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron, cerne bine faina si fa in mijlocul ei o gropita in care pune drojdia dizolvata in lapte cald. Amesteca putina faina ca sa formezi o maia pe care o las-o sa creasca la cald un sfert de ora.
  2. Pune apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul sarea si amesteci toata faina. La sfarsit, pune untul topit. Amesteca mixul cu o lingura si lasa sa creasca intr-un loc cald.
  3. Ia o forma speciala de savarina, unge-o cu unt, presara cu faina si umple-o pe jumatate cu aluat. Las-o la crescut. Cand s-a ridicat pana la gura formei, pune-le in cuptor unde le lasi cca jumatate de ora. Savarinele coapte se lasa la racit in forma.
  4. Intre timp, pregateste siropul, pe care il torni peste savarina dupa ce ai taiat crusta intarita de deasupra. Stropeste-le cu rom, unge-le cu gem de capsuni (capacul taiat), dupa care umple-le cu frisca si garniseste-le cu fructe confiate ori capsuni proaspete.

Reteta asta de savarina e chiar usoara!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
lung (anonim)
6 decembrie 2010 14:02

am incercat reteta dar a iesin nasol sa lasta si inaine sa o scot din forma si care a fost bine facuta in forma sa last dupa ce am insiropat-o.oare dc?

Ne găsești pe