Margarete fragede

Joi, 20.01.2011

De Craciun am primit un pistol pentru biscuiti si ieri m-am hotarat in sfarsit sa-l folosesc. Primii biscuiti nu mi-au iesit cum trebuie pentru ca nu am tinut pistolul corect dar apoi m-am obisnuit si au iesit superb.

Pentru niste biscuiti impecabili, NU trebuie sa ungem tava cu absolut nimic si nici sa o tapetam cu hartie de copt. Pistolul se lipeste, in pozitie verticala, de tava si "impuscam" biscuitele. Chiar daca folositi tava clasica de cuptor, nu trebuie tapetata. Nu va faceti griji pentru ca nu se vor lipi deoarece au mult unt in compozitie.

Biscuitii sunt pur si simplu minunati. Foarte parfumati si fragezi.

Ingrediente 60 biscuiti:

250 gr unt

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 20.01.2011
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 20.01.2011

1 baton vanilie (doar semintele)

125 gr zahar pudra

2 galbenusuri

1 albus

150 gr amidon

200 gr faina

un varf sare

Mixam spuma untul la temperatura camerei amestecat cu zaharul pudra si semintele unui baton de vanilie. Adaugam galbenusurile si albusul si mixam din nou pana le incorporam complet in crema de unt. Adaugam la sfarsit faina si amidonul trecute prin sita si un varf de sare. Amestecam rapid aluatul si il bagam pentru 30 minute la frigider.

Umplem pistolul pentru biscuiti cu aluat, il lipim de tava netapetata cu absolut nimic si formam unul cate unul biscuitii. Daca nu avem pistol, putem forma cu mana usor inafainata mici bilute de aluat si ii asezam in tava.

Ii coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10 minute.

Eu i-am copt in trei tavi ca sa vad cum se comnporta aluatul. In prima tava am pus o foaie de silicon si au iesit extraordinar de bine. Aveti grija ca foaia de silicon sa nu fie mai mare decat tava in care o puneti pentru ca riscati sa se umfle si sa se deformeze biscuitii.


A doua tava a fost cea clasica de cuptor. Au iesit din nou foarte foarte bine si s-au dezlipit fara probleme dupa ce s-au racit. Iar a treia tava a fost de teflon. Din nou, rezultat excelent. Deci puteti folosi cu incredere una dintre aceste variante pentru un rezultat perfect.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/.  

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
sofia (anonim)
18 februarie 2011 09:09

150 gr amidon, mi se pare muuuult

Florica Farkas
15 februarie 2011 15:03

Ceau ,cred ca sint bune dupa ce material s-a incorporat

Ne găsești pe