Rețete delicioase
×
Înapoi la

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor

Caracteristici

Daca ai pofta de un desert delicios, prepara o negresa de post cu nuci si vei multumi intreaga familie. Desi nu contine lapte, oua sau ciocolata, tot este o prajitura apetisanta si aromata.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
45 de minute
Metoda de preparare
: coacere
Dificultatea retetei:
redusa


Sursa foto: inforum.com

Ingrediente necesare 

Pentru blat:

- 3 cani de faina
- doua cani de apa
- ½ cana de ulei
- ½ cana de zahar
- 5 lingurite de cacao
- 1 pliculet de praf de copt
- doua pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- nuca

Pentru glazura:

- 4-5 linguri de zahar
- 1-2 linguri de ulei
- 3-4 linguri de apa
- doua lingurite de cacao
- cateva picaturi de esenta de rom

Iata cum poti sa prepari negresa de post cu nuci

Se pun intr-un vas zaharul tos, coaja de lamaie, zaharul vanilat si apa, dupa care se amesteca pana la topirea cristalelor. Se adauga treptat si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se pun in compozitie nucile taiate grosier, se adauga uleiul si se amesteca bine compozitia.

Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna compozitia obtinuta in tava si niveleaz-o cu ajutorul unei spatule de lemn.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si asteapta sa se coaca. Dupa o jumatate de ora verifica starea negresei de post. Testeaza blatul cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt sau nu.

Intre timp, se prepara si glazura pentru prajitura. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci apa, zaharul si cacaua, apoi sa le pui pe foc pana se topeste zaharul. Spre final adauga uleiul si esenta de rom si amesteca bine. Toarna glazura peste negresa de post cu nuci, apoi lasa prajitura la racit.

Taie prajitura si aranjeaz-o pe un platou. Poti sa o lasi simpla sau sa presari fulgi de nuca de cocos, ori nuca macinata.
Pentru un aspect special, poti sa pui pe farfurie fructe (capsuni, zmeura, mandarine, banane) si cateva frunze de menta.

Desi este o reteta simpla si populara, nu inseamna ca nu poti sa adaugi cateva elemente care sa impresioneze. In plus, o negresa cu nuci de post poate sa cucereasca si sa inveseleasca pe oricine, datorita aromei sale inconfundabile.

Pofta buna! 

 

 

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?