Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca

Joi, 19.04.2012

Cuprins

Prajitura cu nuca Nusseckchen a fost creata pentru prima data in Germania, insa retea s-a pierdut in timp. Dupa mai multi ani, aceasta prajitura delicioasa a inceput sa fie preparata in restaurantele din Viena, iar acum este extrem de ceruta atat in baruri, cat si la hotelurile de lux din intreaga lume. Nusseckchen este o prajitura crocanta, dulce si savuroasa.

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca 


Ingrediente:

Blat - 150 g faina, un plic de praf de copt, 1 ou, 60 g unt, 60 g zahar, vanilie

Crema - 2 linguri dulceata (caise, zmeura, capsuni), 100 g unt, 100 g zahar, vanilie, 2 linguri apa, 100 g nuci, 100 g stafide, 100 g fistic macinat (fara sare), 100 g ciocolata.
 


Mod de preparare:

- se prepara mai inati crema: intr-o tigaie mai mare se pune apa, untul, zaharul si vanilia la fiert si le lasam doar cateva minute (pana dau in clocot)

- se adauga nucile, fisticul si stafidele taiate si pisate marunt, se amesteca bine si se lasa la racit

- aluatul se prepara astfel: intr-un bol mixezi oul cu zaharul si vanilia, adaugi untul moale si bati la viteza mare pana devine o crema savuroasa

- abia apoi se adauga faina cernuta si praful de copt

- se amsteca bine aluatul si se intinde pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt
 
- peste aluat se intinde dulceata

- se pune si crema de nuci si se lasa la cuptor, timp de 20 de minute, la foc mediu

- ciocolata se topeste in bain-marie sau la microunde

- cand prajitura este gata si s-a racit putin, se taie in triunghiuri si fiecare se trece prin ciocolata topita.

Aceasta prajitura crocanta si delicioasa se serveste la o ceasca de cafea sau de cappuccino.
 
 
 
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
ingrid (anonim)
26 aprilie 2012 20:08

pt cate portii este reteta?

Ne găsești pe