Ai gustat vreodata prajitura Alba ca Zapada? Incearca acum!

Luni, 15.03.2010

Cuprins

In fiecare an, de Paste, pe langa preparatele traditionale, mama pregateste prajitura Alba ca Zapada. Este un desert foarte bun, de care nu te poti satura prea usor. Mie si surorii mele ne place sa mancam prajitura alaturi de un pahar cu lapte rece. Textura cremoasa si delicata se imbina perfect cu bunatatea unui lapte proaspat. Iata deci reteta de Alba ca Zapada, direct de la mama:

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente:

Aluat:
3 oua
o lingura rasa de bicarbonat de sodiu sau amoniu stins in zeama de lamaie
200 ml lapte
coaja de lamaie
125 g unt
200g zahar pudra
circa 1 kg faina

Crema:
Un pachet de unt
300g zahar pudra
3 cani cu lapte
6 linguri cu faina
coaja si zeama de la 1 ½ lamaie

Mod de preparare:

Incepi prin a fuziona untul si zaharul, dupa care adauga ouale, laptele, bicarbonatul, coaja si sucul de lamaie, plus faina. Framanta bine de tot! Imparte aluatul in trei sau patru, dupa care, cu ajutorul unui sucitor, intinde foi de lungimi si grosimi egale. Aseaza-le pe spatele unei tavi unsa cu ulei si tapetata cu faina si baga-le la cuptor pana devin aurii.

Pasul doi este sa prepari crema. La fel ca la blat, incepi totul amestecand untul si zaharul. La foc mic, fierbe faina si laptele rece pana se ingroasa ca o ciulama, iar peste adauga coaja si zeama de lamaie incetisor, ca la maioneza! Cand mixul s-a racit, incorporeaza untul frecat cu zahar. Aseaza prajitura in tava alternand foile cu crema calda. Lasa delicatesa Alba ca Zapada la rece cateva ore, dupa care pudreaz-o ori rasfat-o cu fulgi de nuca de cocos.

Tips: foile de prajitura Alba ca Zapada trebuie facute cu o zi inainte!  

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe