Prajitura cu branza de vaci si limoncello. Vrei si tu?

Joi, 11.03.2010

Cuprins

Zic asa: limoncello, branza cremoasa, smantana dulce si biscuiti graham. Cum suna? Minunat, stiu, de aceea iti propun o reteta de prajitura cu branza. Si nu e o prajitura cu branza de vaci traditionala, ci una originala si plina de savoare. Gustul intens al lichiorului limoncello iti va imbata simturile. Metaforic vorbind! Asadar, iata reteta!

 

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010

Prajitura cu branza de vaci si limoncello 

Ingrediente:

500g biscuiti graham
100g unt
coaja de lamaie
250g branza de vaci
50g ricotta
80g smantana dulce
2 oua
vanilie
50g limoncello
150g zahar

Mod de preparare:

Intr-o tava, aseaza cu grija mixul de biscuiti maruntiti, unt topit si coaja de portocala. Ai grija sa intinzi un strat uniform, dupa care lasa blatul la cuptor, pana capata o culoare aurie, cam 12-15 minute.

Intr-un bol, amesteca gentil branza de vaci, smantana dulce, ouale, ricotta, zaharul si limoncello (este un lichior usor preparat din sirop, coaja de lamaie si vodca). Dupa care, alinta blatul crocanta cu aceasta crema fina si aromata.

Lasa prajitura cu branza de vaci la rece pret de minim trei ore. Oare ce prajitura cu branza poate sa concureze cu asemenea delicatesa? 

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
mada (anonim)
28 septembrie 2011 21:09

la cuptor nu o bagi ???

Diana (anonim)
10 iunie 2011 16:04

Spune-mi, te rog, dupa ce torni crema peste biscuiti, cat timp o mai lasi la cuptor?Mersi!

Ne găsești pe