Prajitura cu foi de napolitana de post

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Luni, 08.04.2013

Cuprins

Caracteristici

De multe ori, in zilele de post tanjesti dupa dulciurile preferate, ciocolata sau inghetata, insa prajitura cu foi de napolitana iti poate alina dorul de dulce. Usor de preparat, contine zahar si nuci care te vor face sa uiti, macar pentru moment, de ciocolata.

Sursa foto:www.gustos.ro

Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire: 20-25 de minute
Timp total: aproximativ 50 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 8 portii  

Asadar, iata cum sa prepari prajitura cu foi de napolitana de post.

Ingrediente necesare 

- un pachet foi de napolitane
- 400 g margarina
- 300 g zahar
- 250 g apa
- 350 g miez de nuca macinat

Cum se prepara prajitura cu foi de napolitana de post

1. Primul pas pentru a prepara aceasta prajitura este sa iei o oala si sa adaugi zaharul. Pune-o la foc mic si las-o pana cand se topeste zaharul si se formeaza un fel de sirop. Adauga margarina si asteapta sa se dizolve. Cand amestecul isi schimba culoarea si devine galben, adauga miezul de nuci si amesteca cu grija.

2. Apoi ia o tava si intinde prima foaie de napolitana. Pune compozitia de nuca si zahar si intinde-o bine pe toata suprafata. Adauga cea de-a doua foaie si continua pana termini compozitia. Las-o sa se raceasca bine, pentru ca foile de napolitana sa se inmoaie, dupa care portioneaza cum doresti.

Asadar, alege sa prepari prajitura cu foi de napolitana deoarece, dupa cum ai vazut, este o reteta care se prepara rapid si iti gadila papilele in zilele de post, in care dorul de prajituri este tot mai acut. Nu abuza de aceasta prajitura, deoarece 100 g de prajitura cu foi de napolitana contin 431,6 calorii, dintre care 28 g grasimi, 39,4 glucide, 3,4 g proteine.


Pofta buna!

 

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe