Prajitura cu gris si mere de post

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Luni, 08.04.2013

Cuprins

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 08.04.2013
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 08.04.2013
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 08.04.2013

Caracteristici

Pregateste o prajitura cu gris si mere de post delicioasa pe care sa o consumi cu placere in orice zi. Combinatia de ingrediente iti asigura succesul in bucatarie. Dupa cum stii, scortisoara este nelipsita dintr-o prajitura cu mere. Adauga stafide in compozitie si alune pentru decor si vei obtine un desert perfect.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire:
30-40 de minute
Timp total:
60 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare:
coacere
Dificultatea retetei:
medie


Sursa foto: blog.foodnetwork.com

Ingrediente necesare 

- 1,5 kg de mere
- o cana de faina
- o cana de gris
- 250 g de margarina
- un pliculet de praf de copt
- doua pliculete de zahar vanilat
- stafide
- alune
- scortisoara
- un praf de sare

Iata cum poti sa prepari o prajitura cu gris si mere de post

Pentru inceput se amesteca faina, praful de copt, grisul, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Merele se curata de coaja si li se indeaparteaza semintele, apoi se taie marunt sau se dau pe razatoare. Peste ele se adauga stafidele, dupa ce au fost inmuiate in rom si se presara scortisoara. Margarina se imparte in trei bucati, iar merele si amestecul cu gris in doua parti (separat). Cu prima parte de margarina se unge tava, apoi se adauga o parte din amestecul de gris si peste el se pune jumatate din cantitatea de mere. Urmeaza alt strat de margarina care se marunteste si se pune in tava, apoi amestecul cu gris, iar peste el se aranjeaza merele cu stafidele si cu scortisoara. Se pune si ultimul strat de margarina, iar deasupra se presara alune macinate.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Spre final se face testul cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul prajiturii.

Prajitura cu gris si mere de post se lasa la racit, dupa care se taie si se aranjeaza dupa preferinte.

Pofta buna!

 

 

Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (31 vizite)