Prajitura cu morcovi, un rasfat plin de beneficii

Miercuri, 02.12.2015

Cuprins

Toamna ofera o abundenta de ingrediente delicioase care pot fi folosite pentru a crea deserturi minunate si surprinzatoare. Pe langa paleta variata de fructe, care permite combinatii nenumarate, toamna putem profita si de legume, foarte gustoase si pline de beneficii pentru sanatate. Morcovii sunt un exemplu foarte bun, fiind bogati in vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K, P, PP). Pe langa vitamine, morcovii sunt un rezervor de fier, potasiu, fosfor, calciu si magneziu. Pentru toate aceste motive si bineinteles pentru gustul extraordinar, este timpul sa incerci prajitura cu morcovi.

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 02.12.2015
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 02.12.2015
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 02.12.2015

De ce ingrediente ai nevoie?

Pentru a face prajitura de morcovi pe care ti-o propunem ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 g faina;
- 300 g zahar;
- 1 lingurita praf de copt;
- 2 linguri cacao;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita scortisoara;
- 5 morcovi;
- 50 ml ulei;
- 200 g iaurt;
- 2 oua;
- 50 g nuci.

In plus, iti mai trebuie pentru glazura:
- 4 patratele de ciocolata neagra;
- 1 lingura margarina;
- 4 linguri de zahar;
- migdale si nuci pentru décor.

 

Cum sa prepari prajitura cu morcovi?

Dificultatea acestei prajituri va fi spre sfarsit, atunci cand vei ajunge la glazura. Blatul insa este foarte usor de facut.

Incepe prin a combina faina cu scortisoara, cacao, sare si praf de copt. Apoi, da morcovii prin razatoare si pune-i si pe ei in compozitia cu faina.

Este timpul sa incorporezi ouale batute, uleiul, iaurtul si zaharul. La final, trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani groase. Adaugi nuca sfaramata si torni compozitia in tava. Poti alege fie o tava normala fie o forma de tort. Si gata, prajitura poate fi pusa la cuptor pana ce trece testul scobitorii.

Cum sa prepari glazura pentru prajitura cu morcovi?

Pentru glazura, incepe prin a carameliza zaharul. Cand acesta isi schimba culoarea adauga margarina, amestecand pana se omogenizeaza. Cand da in clocot, il iei de pe foc si pui ciocolata amestecand usor pana se topeste.

Invaluie tortul in glazura obtinuta cand aceasta este inca fierbinte. Dupa ce se va raci, ea va fi mai tare si mai greu de folosit. Deasupra, poti pune nuci si migdale folosindu-te de imaginatie.

Esti gata sa incerci delicioasa prajitura cu morcovi?


Surse: pdxfoodlove.com, easycarrotcake.com, www.duncanhines.com

Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe