Accepta provocarea si prepara o prajitura cu spuma de mango

Marţi, 04.05.2010

Cuprins

Am tot facut prajituri cu mere, cu nuci si m-am gandit sa lasam deoparte pentru cateva clipe bunatatile traditionale si sa incercam un desert cu iz exotic, iar prajitura cu spuma de mango mi s-a parut perfecta. Iata reteta:

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 04.05.2010
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Marţi, 04.05.2010

Prajitura cu spuma de mango

Ingrediente:

Blat:
6 oua
1 cana cu zahar
1 lingura coaja de lime
seminte de vanilie
1 cana cu faina
jumatate de lingurita de praf de copt
un praf de sare
un sfert de cana cu unt topit

Umplutura:
3 cani cu piure de mango
2 linguri de zahar
2 linguri cu lichior de portocale
1 lingura cu suc de lime
2 pachetele de gelatina
2 cani de frisca proaspata

Mod de preparare:

Unge o forma rotunda cu unt si pune hartie cerata pe margine. Las-o deoparte si treci la prepararea propriu-zisa. Intr-un bol mai mare bate ouala cu zaharul pana cand se formeaza o crema pufoasa, iar apoi adauga coaja de lime si semintele de vanilie.

Intr-un alt castron amesteca faina, praful de copt si sarea. Incorporeaza mixul uscat in crema cu ou pana, dupa care pune si untul. Toarna compozitia in forma pe care ai pregatit-o anterior si da-o la cuptorul incins la 160 de grade pret de 45 de minute. Dupa ce s-a rumenit scoate-o pe un blat si las-o la racit.

Pasul doi este sa combini o cana de piure de mango, sucul de lime, zaharul si lichiorul de portocale. Intr-o tigaie mica, pe foc domol, prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet si mixeaz-o in crema de mango. Lasa la frigider 30 de minute.

Celelalte doua cani cu piure fin de fruct trebuie combinate cu frisca proaspata, pentru o umplutura de vis. Taie blatul in doua, rasfata-l cu mixul de frisca si mango, iar pe deasupra orneaza- l cu piureul cu gelatina. Lasa prajitura cu spuma de mango la rece macar 8 ore. Asa-i ca e un desert deosebit?

Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
sellya (anonim)
25 iunie 2011 14:02

eu am gelatina foi...cate foi ar trebui sa folosesc?

Ne găsești pe