Accepta provocarea si prepara o prajitura cu spuma de mango
Cuprins
Am tot facut prajituri cu mere, cu nuci si m-am gandit sa lasam deoparte pentru cateva clipe bunatatile traditionale si sa incercam un desert cu iz exotic, iar prajitura cu spuma de mango mi s-a parut perfecta. Iata reteta:
Prajitura cu spuma de mango
Ingrediente:
Blat:
6 oua
1 cana cu zahar
1 lingura coaja de lime
seminte de vanilie
1 cana cu faina
jumatate de lingurita de praf de copt
un praf de sare
un sfert de cana cu unt topit
Umplutura:
3 cani cu piure de mango
2 linguri de zahar
2 linguri cu lichior de portocale
1 lingura cu suc de lime
2 pachetele de gelatina
2 cani de frisca proaspata
Mod de preparare:
Unge o forma rotunda cu unt si pune hartie cerata pe margine. Las-o deoparte si treci la prepararea propriu-zisa. Intr-un bol mai mare bate ouala cu zaharul pana cand se formeaza o crema pufoasa, iar apoi adauga coaja de lime si semintele de vanilie.
Intr-un alt castron amesteca faina, praful de copt si sarea. Incorporeaza mixul uscat in crema cu ou pana, dupa care pune si untul. Toarna compozitia in forma pe care ai pregatit-o anterior si da-o la cuptorul incins la 160 de grade pret de 45 de minute. Dupa ce s-a rumenit scoate-o pe un blat si las-o la racit.
Pasul doi este sa combini o cana de piure de mango, sucul de lime, zaharul si lichiorul de portocale. Intr-o tigaie mica, pe foc domol, prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet si mixeaz-o in crema de mango. Lasa la frigider 30 de minute.
Celelalte doua cani cu piure fin de fruct trebuie combinate cu frisca proaspata, pentru o umplutura de vis. Taie blatul in doua, rasfata-l cu mixul de frisca si mango, iar pe deasupra orneaza- l cu piureul cu gelatina. Lasa prajitura cu spuma de mango la rece macar 8 ore. Asa-i ca e un desert deosebit?